Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het zuidoosten ook zon
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Acht jaar geëist voor steekpartij Goes

Toegevoegd: 27-10-2021, 22.51 uur
De steekpartij vond in mei plaats bij het Boszicht in Goes.
De steekpartij vond in mei plaats bij het Boszicht in Goes.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 30-jarige K. de J. uit Goes is woensdag in de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van acht jaar geëist vanwege een steekpartij. Ook wil het Openbaar Ministerie (OM) dat De J. zijn slachtoffer een schadevergoeding van ruim 65.000 euro gaat betalen.


De vriend van De J. had wel een auto, maar kon die om allerlei redenen niet op zijn naam zetten. De J. wilde hem wel helpen door de auto op zijn eigen naam te zetten. Hij kreeg vervolgens alvast 300 euro voor de diverse kosten die daar bij hoorden, zoals bijvoorbeeld de verzekering.

Later, op 6 mei dit jaar, ontstond hier in de woning van De J. ruzie over. De vriend wilde namelijk zijn 300 euro terug. Tijdens de ruzie zou de vriend gedreigd hebben iedereen in de woning te vermoorden en de woning van De J. in brand te steken. Dezelfde avond nog ging De J. naar de woning van de vriend. Vervolgens ontstond daar op een grasveldje bij het Boszicht in Goes opnieuw ruzie. Hierbij diende De J. de vriend zeven messteken toe. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De J. werd een dag later in Antwerpen (B) aangehouden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kabaal (31-10-2021 om 08:31)
Zo'n kabaal maken om 300 euro??? Dat geeft al aan dat er iets niet precies goed zit in de hersenpan. En dan met een mes lopen steken is natuurlijk al helemaal zielig. Zwakke mannekes die het niet met hun handen af kunnen, pakken al snel naar een mes of ander wapen. Maar nu gaat het meer kosten dan 300 euro, die gast had de situatie niet precies goed ingeschat. Succes ermee, 8 jaar brommen en 65.000 euro schokken. Dan ben je lekker bezig toch, de komende jaren.
Karl (28-10-2021 om 22:53)
Zo kort en dat voor 300euro laat hem maar langer brommen.
grout (28-10-2021 om 13:45)
heel gevaarlijk geld lenen aan een ander. Zet het zwart op wit, of spraak of video bericht, en laat het bevestigen door een ander.... Maar ff serieus.... 300 euro? Het is een leuk bedrag, maar toch geen wereld bedrag zeg? Om daar iemand voor neer te steken, of te gaan dreigen anderen te vermoorden, of huis in de fik te steken. 30.000 euro is heel wat meer geld. Maar voor 300 euro zo heissa te gaan maken?
exportzeeuw (28-10-2021 om 07:51)
hoop dat de eis ook een daadwerkelijke uitspraak word. steken/schieten of met andere wapens zwaaien is ronduit zielig.
Cookie-instellingen beheren