Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Voorlichtingsbus drugscriminaliteit naar Kapelle

Toegevoegd: 28-10-2021, 11.28 uur
De bus staat op donderdag 4 november van 11.00 tot 14.00 uur in Kapelle.
De bus staat op donderdag 4 november van 11.00 tot 14.00 uur in Kapelle.
© Foto: Gemeente Kapelle
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Wie meer te weten wil komen over de effecten van drugscriminaliteit kan volgende week donderdag 4 november terecht in Kapelle. Dan is bij het gemeentehuis een speciale voorlichtingsbus te vinden.


Tussen 11.00 en 14.00 uur staat op het parkeerterrein achter het gemeentehuis in Kapelle de zogeheten 'Bijtende Bende bus', een initiatief van het Trimbos-instituut. In de bus kunnen mensen meer leren over de signalen van drugscriminaliteit en het herkennen hiervan. Drugscriminaliteit kan immers gevaar opleveren voor de samenleving. Bijvoorbeeld wanneer brand ontstaat in een hennepkwekerij of wanneer drugsafval wordt gedumpt in de natuur.

De bus biedt een interactieve 3D-ervaring. "De thema’s milieuschade door drugsafval en meldingsbereidheid passeren de revue", zo legt het Trimbos-instituut uit op haar website. Het bezoeken van de immersive room kan volgens het instuut met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Bij de bus is overigens ook een wijkagent van de politie te vinden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Quasimoto (29-10-2021 om 13:27)
Zoveelste voorbeeld van symboolpolitiek. De burger inschakelen voor bestrijden van criminaliteit maar diezelfde burger de gevolgen laten ondervinden van falend beleid. Ga boeven vangen! En OM: deel eens echte straffen uit...
Emergo (28-10-2021 om 16:01)
@Johan Misschien nog eens goed lezen; het doel staat duidelijk genoeg omschreven.
Johan (28-10-2021 om 12:13)
Dergelijke voorlichting is reuze interessant maar ik verwacht dat de mensen die naar deze bus toe gaan geen drugscriminelen zijn. De mensen van wie je wil dat ze stoppen met dergelijke criminaliteit door hen te sensibiliseren, ga je op deze manier niet bereiken vrees ik.
Cookie-instellingen beheren