Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie doet oproep na inbraakgolf gemeente Hulst

Toegevoegd: 28-10-2021, 11.37 uur
Politie doet oproep na inbraakgolf gemeente Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In de gemeente Hulst vindt momenteel een inbraakgolf plaats. De politie waarschuwt inwoners daarom om alert te zijn en bij verdachte situaties onmiddellijk 112 te bellen.


Sinds begin september hebben achttien Hulstenaren bij de politie melding gemaakt van een woninginbraak. Dat zijn er opvallend veel want dit jaar werden tot nu toe in totaal 32 inbraken gemeld. Meer dan de helft daarvan vond dus plaats in de afgelopen twee maanden. In september werden zes huizen door inbrekers bezocht, deze maand waren dat er al zeker twaalf. Volgens de politie zijn de inbrekers vooral actief in Hulst. Hier vonden 8 inbraken plaats. De andere inbraken waren in Kloosterzande (3), Clinge (2), Graauw, Nieuw-Namen (2), Sint Jansteen en Terhole.

De inbrekers komen volgens de politie meestal als het donker is, dus 's avonds en 's nachts. "Als ze binnen weten te komen, gaan ze er vaak vandoor met sieraden, waarbij hun voorkeur duidelijk ligt bij de meer dure exemplaren. Het is ook opvallend dat er meerdere kluizen zijn weggenomen", zo zegt de politie.

Het valt de politie verder op dat er veel wordt ingebroken terwijl de bewoners op vakantie zijn. "Maar ook terwijl mensen gewoon thuis zijn. Daarnaast komen de inbrekers niet alleen binnen via ramen en deuren op de begane grond, maar wordt ook naar een hogere verdieping geklommen. Sluit dus niet alleen ramen en deuren op de begane grond, maar ook bij platte daken en andere plekken waar de inbrekers makkelijk binnen kunnen komen", zo adviseert de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (29-10-2021 om 11:01)
@R2 en ruud: Meestal worden inbrekers niet betrapt omdat ze inbreken op een moment waarop je niet thuis bent. Een inbraak terwijl je slaapt is zeldzaam. De kunst voor de politie is om de inbrekers te vinden maar dat schijnt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Daarom loont inbraak ook nog steeds en wordt er dus nog steeds ingebroken. Het enige wat je kunt doen is je huis goed beveiligen met sloten, een alarm en camerabewaking.
ruud (28-10-2021 om 23:21)
da moet je in iran of iraq afghanistan en nog wat van die landen niet want dan hakken ze zonder pardon je poten eraf
R2 (28-10-2021 om 15:42)
Het is hun eigen keuze om in te breken. De eigenaar van waar ze denken te gaan stelen is ook vrij om te doen wat hij wil. Zo zou het moeten zijn moest de eigenaar er een tegen komen die aan zijn eigendommen zit. Maar dat is niet zo. Het is zelfs zo dat de inbreker beschermd is en degene waar ze stelen met de brokken betaald is.
Cookie-instellingen beheren