Weerbericht:
Perioden met zon en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor gewelddadige straatroof Vogelwaarde

Toegevoegd: 28-10-2021, 18.54 uur
Celstraf voor gewelddadige straatroof Vogelwaarde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geheel volgens de wens van de officier van justitie is donderdag in Middelburg de 19-jarige Terneuzenaar A. H. uit Terneuzen een gevangenisstraf van dertien maanden waarvan acht voorwaardelijk opgelegd. Hij kreeg de straf vanwege een straatroof die uitmondde in een mishandeling.


Onder invloed van meer dan genoeg drank en drugs overviel H. samen met zijn vriend S. R. op 1 juli van dit jaar op de Rapenburg in Vogelwaarde een fietser en eiste met veel geweld diens mobiele telefoon. De telefoon werd door één van hen uit de handen van het slachtoffer gegritst en viel vervolgens op de grond. Daarmee was het mobieltje onbruikbaar geworden. Vervolgens begonnen de twee op de fietser in te slaan. Kort daarna konden de twee door de politie worden aangehouden.

Naast de nu opgelegde gevangenisstraf wordt ook een eerder vonnis van vijf weken ten uitvoer gelegd. Bovendien moet H. zich ook laten opnemen in een kliniek. Verder moet hij een schadevergoeding van iets meer dan 1.700 euro betalen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kl (29-10-2021 om 19:11)
dat is tenminste een straf, geweldige rechtspraak met de "strengste straffen "van de heeeellllle wereld. gefeliciteerd
LoLo (29-10-2021 om 16:29)
Straf is veelste laag deze laffe streek moet je minimaal 10 jaaar voor krijgen . bij slaaan 15 en voor gewelddagige acties dat ver gaat als moord en dat soort shit moet je gelijk 40 geven . Punt uit waarom zijn die rechters zo bang . als ik er zit . is het meteen levenslang . Tjah is toch gewoon de waarheid
willem (29-10-2021 om 03:51)
noemen ze dat straf??? 8 jaar vastzetten zonder de luxe van tv radio sporten enz.
Douwe dabert (28-10-2021 om 22:39)
Opname in een kliniek?? Laat die sukkel het dsn ook zelf betalen. Nu is de belastingbetaler indirect ook veroordeeld. Laat hem liever een emmer leegsnuiven dan zijn we er mooi vanaf.
Michel (28-10-2021 om 20:15)
Belachelijke straf. Zulk tuig moet zeker 13 maanden onvoorwaardelijk krijgen
Cookie-instellingen beheren