Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man rijdt 210 km per uur, auto in beslag genomen

Toegevoegd: 29-10-2021, 08.40 uur
Man rijdt 210 km per uur, auto in beslag genomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag twee automobilisten betrapt die fors te hard reden. Het voertuig van één van de hardrijders werd in beslag genomen.


Bij de kruising van de Dijkwelseweg en de Vierwegen in Kapelle werd een automobilist aan de kant gezet die een voertuig van de Koninklijke Marechaussee inhaalde met een snelheid van maar liefst 210 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder bleek al ongeldig te zijn. Ook bleek de automobilist onder invloed van drugs te hebben gereden. Het voertuig is in beslag genomen en er zijn processen-verbaal opgemaakt voor de verschillende overtredingen.

In Terneuzen werd door agenten van het haventeam van de politie met behulp van laserapparatuur iemand betrapt die 102 kilometer per uur reed waar 60 kilometer per uur de limiet is. De officier van justitie zal bepalen hoe hoog de boete wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mee eens (31-10-2021 om 08:05)
Goedzo Renata, je hebt volledig gelijk, eigenlijk hoeft je reactie geen toevoeging meer. Zulke mensen die zomaar even 200 + willen rijden, zijn de realiteit ver kwijt, in dit geval ook oiv drugs. De Groot probeert zijn eerdere reactie nog goed te praten, maar dat is wel een klein beetje tevergeefs. Op een (snel)weg is een minimun en een maximum snelheid vast gesteld, om het voor eenieder zo veilig mogelijk te maken. Er kan plots een haas, hert of ander dier oversteken, of een vogel die wat laag vliegt, en dan ben je met zulke snelheden onverantwoord bezig. Dan nog even Duitsland... Ik kom er wekelijks, en de stukken waar je onbeperkt hard mag rijden, minderen erg snel. Dit vanwege de vele dodelijke ongevallen op hoge snelheid.
C de Groot (30-10-2021 om 11:12)
@Renata het gaat mij om de reacties en hoe dit ‘nieuws’ altijd wordt gebracht. Met geen of een verlopen rijbewijs, drug of alcohol gebruik, is deelname aan het verkeer uiteraard not done. Maar er is niets mee, wanneer je heel de week netjes 100 hebt gereden, om de klepel eens even lekker naar beneden te duwen op tijden en wegen waar dit kan. En de A58 is gewoon zo’n (snel) weg. Heerlijk…. Verdiep je even in de cijfers van CBS. Dan zouden alle fietsers moeten gaan lopen.
Renata (30-10-2021 om 01:17)
@CdeGroot: ongeldig rijbewijs, onder invloed van drugs. een snelheid die op een circuit hoort… Maar jij vindt dat het moet kunnen. Stoer hoor. Totdat zoiets een dierbare van jou het leven neemt. Meldt je dan nog even.
Michel (29-10-2021 om 22:47)
Zulke ASO'S van de weg plukken, auto en rijbewijs vernietigen.
Ssttt (29-10-2021 om 21:51)
@ C de Groot dit zijn zeer brave mensen die nooit iets verkeerds doen of gedaan hebben vandaar zulke reacties.
C de Groot (29-10-2021 om 20:29)
Wat een overdreven reacties weer, jullie zullen wel een erg saai leven hebben. Uitspraak van Gerrie geeft dat helemaal goed weer, met je 45 km per uur. Op de A58 kan je in de avonduren zonder gevaar eens even lekker doortrappen. Zowel met de auto als de motor zijn dit snelheden die echt de krant niet hoeven te halen. Kijk even naar de Duitsland... Dat het hier niet is toegestaan is een ander verhaal, waar je dan de consequenties voor moet dragen.
Cookie-instellingen beheren