Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Kinderen gepakt voor afsteken vuurwerk Kapelle

Toegevoegd: 31-10-2021, 10.29 uur
Kinderen gepakt voor afsteken vuurwerk Kapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft zaterdagavond in Kapelle meerdere kinderen staande gehouden nadat in het dorp vuurwerk was afgestoken. Volgens de politie is er in Kapelle de laatste tijd sowieso vaak sprake van vuurwerkoverlast.


Naar aanleiding van de overlast van de laatste tijd was de politie gisteravond met meerdere opvallende en onopvallende eenheden in het dorp aanwezig. Rond een uur of acht verzamelde zich volgens de politie meerdere groepjes van 25 tot 35 personen nabij de Vroonlandseweg. Het ging volgens de politie om kinderen uit onder meer Biezelinge, 's-Gravenpolder en Kapelle. De kinderen waren 12 tot 16 jaar oud.

Kort nadat de tieners waren gesignaleerd, werd al vuurwerkoverlast waargenomen. "Het leek alsof oud en nieuw (alvast) werd gevierd. Vanuit verschillende hoeken werd vuurwerk afgestoken en waren harde/doffe dreunen hoorbaar. Een aantal (erg jonge) verdachten is hierna staande gehouden. Hen wacht proces-verbaal", zo vertellen de Kapelse wijkagenten. Volgens de politie betrof het afgestoken vuurwerk overigens "geen kinderspeelgoed". Het ging onder meer om nitraten en cobra's. "Levensgevaarlijk", aldus de politie.

Van de verdachten zijn de telefoons in beslag genomen voor nader onderzoek. De komende tijd worden extra controles en (huis)zoekingen niet uitgesloten. De politie stelt op social media dan ook de vraag "Weet u waar uw kind was?" in de hoop dat ouders met hun kroost praten over de overlast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (1-11-2021 om 09:00)
Cees, inderdaad, waar zijn de ouders? Ik vrees dat die erom lachen en hun kinderen juist stoer vinden. Geef hen maar dat strafblad wat eigenlijk voor de kinderen is... Camiel: hopelijk lezen ze jouw oproep, anders gewoon bellen of eens een goed gesprek gaan voeren met de politie. Dat ze daar óók onopvallend moeten surveilleren. Hier op Souburg ook alweer sinds een maand, maar gelukkig maar af en toe een knal. Idd zou die troep pas een week voor oh en nieuw legaal verkocht moeten mogen worden. En de illegale verkopers ervan heel streng aanpakken...
Ik (1-11-2021 om 08:45)
Hier in Oost-Souburg is het ook raak. Hoe komen ze aan het vuurwerk? Ik neem aan dat er een oudere er om moet met auto!
exportzeeuw (1-11-2021 om 06:42)
mensen die een cobra vergelijken met een handgranaat volgen te veel de verkeerde media. een cobra die in je hand ontploft betekent een hand kwijt,een handgranaat in je hand betekent je dood. vergelijk vuurwerk niet met oorlogsmateriaal . tuurlijk,het vuurwerk word steeds zwaarder. de vraag is groot dus het aanbod nóg groter. dit valt niet te handhaven met open grenzen. welkom in de EU . nu stopppen met zeuren want het grootste deel van de nederlanders ,dus ook zeeuwen stemt op de verkeerde partijen. en met het verbieden van LEGAAL vuurwerk ga je dit niet oplossen,daar maak je het probleem alleen maar erger mee. de handel in illegaal vuurwerk gaat bij een verbod alleen maar groter worden
camiel (31-10-2021 om 19:32)
ik nodig de politie uit om in Arnemuiden (behalve op zondag want dan doen ze het niet) om is iedere dag te surveilleren op de singel (het trapveldje) op het zwarte Padje (gym veldje) en bij het bosje aan het zwembad. Daar is het sinds September zowat iedere avond vanaf 19:00 raak tot zaterdagnacht een uur of 1. Iedere avond opnieuw. En niet zomaar rotjes, maar gewoon illegaal zwaar vuurwerk. Heb die gastjes al eens betrapt maar ze zijn vlugger door de brandgangen en je vindt ze niet meer terug. De volgende avond gewoon weer hetzelfde. Dit is niet de eerste keer van deze melding, ook vorig jaar en in 2019 melding van gemaakt. Het helpt helemaal niks.
bram goeree (31-10-2021 om 15:10)
ze kunnen dan wel ''snotneuzen'' zijn en het zal wel weer met een praatje '' opgelost'' worden, dus gaat het gewoon verder .natuurlijk heb ik vroeger ook vuurwerk afgestoken maar dan pas rond oud en nieuw en niet eind Oktober .zou er ook niet eens meer gecontroleerd moeten worden op de handel .vroeger kon je enkel een paar dagen voor de jaarwisseling vuurwerk kopen .nu bijna het hele jaar door.dat is toch belachelijk
Cees (31-10-2021 om 13:31)
Al langer wordt Kapelle geteisterd door zware vuurwerkknallen. Goed optreden van de politie. Maar waar zijn de ouders van deze groep (12-16 jaar) Het vuurwerk is in iedere geval geen kindervuurwerk, maar valt onder de categorie zwaar en gevaarlijk vuurwerk. Cobra's hebben de kracht van een handgranaat. Met oud en nw jaar een verbod om op de openbare weg te komen + stevige geboete. Weet dat het voorhanden hebben van bv cobra's dit een misdrijf op levert en een strafblad.
Cookie-instellingen beheren