Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Alarm om zeezwemmers bij Boulevard Vlissingen

Toegevoegd: 31-10-2021, 11.31 uur
De zwemmers bleken niet in problemen te zijn.
De zwemmers bleken niet in problemen te zijn.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De hulpdiensten zijn vanochtend opgeroepen nadat was gemeld dat in de buurt van de Vlissingse Boulevard mogelijk zwemmers in problemen waren gekomen.


Rond 10.50 uur werd melding gemaakt van mogelijke drenkelingen in de Sardijngeul, nabij het Nollehoofd. Hierop werden een vaartuig van Rijkswaterstaat, de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens en de politie ter plekke gestuurd. Agenten namen vanaf de wal poolshoogte. De KNRM en Rijkswaterstaat voeren naar het Badstrand.

Nadat diverse personen waren aangesproken bleek dat sprake was van een groep ervaren zeezwemmers die wekelijks traint in de Westerschelde. De zwemmers hadden ook boeitjes bij zich. Er was niemand in de problemen en de actie kon daarom rond 11.15 uur definitief worden afgebroken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (1-11-2021 om 15:02)
Ik bedoelde het als geintje Freek; maar jouw betoog betreffende kijkafstand mist 2 belangrijke criteria, t.w: 1) hoogte waarnemer 2) hoogte van het waar te nemen object. Oftewel als men in en Vlissingen en Ipswich maar hoog genoeg bouwt kunnen we in t oog naar elkaar zwaaien :D
Freek (1-11-2021 om 13:02)
Engeland vanaf Vliisin6en zien liggen door een verrekijker zou mooi zijn. Je kan theoretisch door de kromming van de aarde niet verder kijken dan de horizon en die ligt op ca 50 km. Engeland ligt meer dan 100km hier vandaan.
mar (1-11-2021 om 11:17)
Ja volgens mij wel, Popeye maar hoe dikwijls worden ze stuk gemaakt. Zo'n groep zou al borden moeten plaatsen; **WIJ ZIJN AAN HET TRAINEN**, dus hoef je de kustwacht niet te waarschuwen of ze moeten maar een bootje mee laten varen dan!?
Wallie (1-11-2021 om 10:53)
En die zwemmers doen dan niet even een melding bij Verkeerspost Vlissingen als ze daar gaan zwemmen in het najaar?
A. P. Snuf (1-11-2021 om 01:40)
Hmm.. volgens mij wel? Maar als het helder is kun je Engeland gewoon zien aan de overkant 't is echt vlakbij.
Popeye (31-10-2021 om 12:13)
Hebben er vroeger ooit nog van die verrekijkers op de boule gestaan waar je een muntje in kon gooien om Terneuzen of Engeland te zoeken, weet iemand dat misschien? Ik vertrouw mijn geheugen niet in deze.
Cookie-instellingen beheren