Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Toegevoegd: 02-11-2021, 15.28 uur
Man aangehouden voor rijden onder invloed van drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

WAARDE - De politie heeft maandagavond op de A58 bij Waarde een automobilist aangehouden. De bestuurder kon zich niet legitimeren, had geen geldig rijbewijs, en bleek nog een openstaande boete te moeten betalen. Ook zou hii onder invloed van drugs hebben gereden.


De auto werd rond 22.15 uur door de politie aan de kant van de weg gezet bij een tankstation. Tijdens het gesprek dat een agent met de bestuurder had, kreeg hij het vermoeden dat de 46-jarige inwoner van Roosendaal onder invloed was van drugs. Een speekseltest wees uit dat dat vermoeden klopte. De test sloeg positief uit op het gebruik van amfetamine. De bestuurder bleek ook nog een gebruikershoeveelheid van de drugs op zak te hebben. Volgens de politie heeft hij daar afstand van gedaan en zijn de drugs vernietigd.

Bij controle van de papieren van de automobilist bleek dat hij ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook kon de man zich op geen enkele manier legitimeren. De agenten schreven daar een bekeuring voor uit. Ook is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau zodat kon worden onderzocht dat hij was wie hij zei dat hij was.

Daar aangekomen bleek er nog een boete van 240 euro voor hem open stond. Die heeft hij volgens een woordvoerder meteen betaald. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Er is een bloedmonster van hem afgenomen door een arts. Dat wordt onderzocht door het NFI. Vanwege het rijden onder invloed kreeg hij een algeheel rijverbod van 24 uur.

De auto waar de Roosendaler in reed is op last van de officier van justitie buiten gebruik gesteld vanwege andere niet betaalde boetes. In de auto werd ook inbrekersgereedschap aangetroffen. Dat is in beslag genomen en wordt vernietigd. Ook daarvoor krijgt de man een bekeuring. In de Algemene Plaatselijke Verordening staat namelijk dat je dit niet bij je mag hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (5-11-2021 om 16:21)
Mooie zaak. Complimenten
Ineke (5-11-2021 om 12:48)
@JVDM. Hij mag zich ook ook niet op een fiets verplaatsen.
JVDM (2-11-2021 om 15:51)
Grappig, geen geldig rijbewijs i.c.m. een rijverbod van 24 uur.
Cookie-instellingen beheren