Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist celstraf tegen mannen uit Amersfoort

Toegevoegd: 04-11-2021, 20.27 uur
OM eist celstraf tegen mannen uit Amersfoort
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen zowel de 24-jarige W. M. als de twee jaar oudere M. A., beiden uit Amersfoort, is donderdag tegen elk een gevangenisstraf van achttien maanden geëist. Daarnaast zou M. nog 152 dagen cel moeten uitzitten van een eerder vonnis en A. nog in totaal drie weken van twee eerdere vonnissen. 


De zaak tegen A. werd bij verstek behandeld. De twee mannen hadden een tip gekregen dat in de Johannes Vermeerstraat in Axel op 15 april van dit jaar er 's morgens niemand aanwezig zou zijn en dat er veel geld in huis was. A. en M. overnachtten een dag tevoren in Middelburg, en reden een dag later naar Axel. 

Gewapend met een breekijzer liepen ze de achtertuin in om daar een achterdeur open te breken toen ze geheel onverwachts de bewoonster zagen. Die begon te gillen en de beide overvallers in spé stoven weg. Later konden ze worden aangehouden. 

Volgens een verklaring van de bewoonster zou er ook een vuurwapen zijn getoond. In de visie van de advocaten was er helemaal geen sprake geweest van een 'poging diefstal met geweld (woningoverval), maar ging het eigenlijk maar om een inbraak. ,,Want'', zo betoogde de raadsman van A., ,,er was geen vuurwapen en als je een overval wil plegen doe je dat niet met een breekijzer.'' De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (6-11-2021 om 11:57)
Wat een flutstraffen.
Ik (5-11-2021 om 07:47)
Ik snap maar niet dat advocaten mogen liegen voor de rechter. Criminelen worden altijd beter beschermd dan de slachtoffers. Dat betekend dat advocaten ook boeven zijn . Als je niks op je kerfstok hebt is het goed dat ze je verdedigen, maar deze volwassen kerels verdienen dat niet.
Cookie-instellingen beheren