Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Auto Retranchement getakeld, ook onderzoek in woning

Toegevoegd: 08-11-2021, 16.52 uur - Update: 08-11-2021, 17.17 uur
Door: Roland de Jong

RETRANCHEMENT - De personenauto die vanochtend te water raakte in het Uitwateringskanaal Cadzand tussen Sluis en Retranchement, is getakeld. Het politie-onderzoek naar de toedracht van het fatale incident is nog altijd volop gaande. Er is ook onderzoek gedaan in het huis van het slachtoffer.


De hulpdiensten werden rond 07.30 uur massaal naar het uitwateringskanaal Cadzand langs de Kanaalweg tussen Sluis en Retranchement gestuurd. De auto werd ontdekt door een passant en was bijna volledig onder water verdwenen. De brandweer bracht de inzittende levenloos op de kant. Een zoekactie naar eventuele andere inzittenden leverde niets op. 

Duikers van het arrestatieteam van de politie kwamen vanmiddag ter plekke om de auto aan te koppelen en assistentie te verlenen bij het sporenonderzoek. Omstreeks 16.15 uur, bijna negen uur na de melding van het ongeluk, kon de auto uit het water worden gehaald. Met een grote truckberger van Kuzee werd het voertuig op een bergingswagen getild. De BMW is uitgebreid gefotografeerd en vervolgens is in beslag genomen en rond 17.15 uur afgevoerd voor nader onderzoek. Hierna werd de Kanaalweg weer vrijgegeven voor het verkeer.

In de woning van het slachtoffer in Sluis werd vanmiddag door de recherche en de Forensische Opsporing onderzoek gedaan onder leiding van de Rechter-Commissaris. De politie liet eerder vandaag al weten met alle scenario’s rekening te houden en aan die situatie is vooralsnog niets veranderd, zo laat een woordvoerder weten. "We houden nog steeds rekening met meerdere scenario’s: een ongeval, een misdrijf of suïcide."


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marius (12-11-2021 om 19:27)
Ik ben er niet bijgeweest maar aan de schade te zien is de auto met de voorkant tegen een opject is gereden waardoor het wiel zware schade heeft veroorzaakt,zodat de auto rond zijn as gedraaid is en de zijkant links heeft ingedeukt,zijairbags afgegaan ? Volgens mij een (gewoon) tragische ongeval
Moeder (8-11-2021 om 18:03)
Allereerst: vreselijk dit. Veel sterkte voor de nabestaanden!! Dan: wat een doodenge weg. Ja, natuurlijk moet je altijd opletten, maar deze weg vraagt er bijna om om in die vaart te belanden. Je hoeft maar even afgeleid te zijn, of je tegenligger komt te dicht bij je, waardoor je schrikt... Enz, enz. Waarom geen vangrail??
bert kaiser (8-11-2021 om 17:32)
het zal je maar overkomen, misschien onwel geworden , en als die het zelf heeft gedaan is het erg dat dat zo moet .
Cookie-instellingen beheren