Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie toont beelden van oplichter die 6.000 euro buitmaakte

Toegevoegd: 09-11-2021, 10.23 uur
Deze man pinde het buitgemaakte geldbedrag.
Deze man pinde het buitgemaakte geldbedrag.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie toont vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van een man die deze zomer in korte tijd meer dan 6.000 euro pinde na oplichting via WhatsApp.


Het slachtoffer werd via WhatsApp benaderd en dacht dat ze contact had met haar dochter. De vrouw werd gevraagd om geld en maakte dit ook daadwerkelijk over. Nadien bleek het geld niet bij haar dochter maar bij een oplichter terecht te zijn gekomen. Op maandag 14 juni werd het buitgemaakte geldbedrag kort achter elkaar in zeven keer gepind in Rotterdam.

De dader is vastgelegd toen hij op 14 juni aan de Thomas Morelaan in Rotterdam geld opnam bij een zogeheten Geldmaat. Hij werd diezelfde dag ook gezien toen werd gepind bij een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam. De politie hoopt dat er mensen zijn die de man op de beelden herkennen.

De live uitzending van Opsporing Verzocht start vanavond om 21.20 uur en wordt uitgezonden op NPO1. Woensdag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald op NPO1.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JWT (9-11-2021 om 22:46)
Als ze deze daders hebben en weekend aan de schandpaal zetten in het dorp en iedereen die ze eens een trap onder hun hol of... Wil geven mag dit een of een paar keer zo hard als ze willen doen let op deze gast en of gastjes zullen het daarna nooit meer in hun bolle hoofd of hoofdjes nemen met milde straffen blijven ze bezig!
Redouane (9-11-2021 om 15:34)
Een foto zou wel handig zijn naar de opsporing van de verdachte zodat het slachtoffer haar geleden schade civiel kan verhalen.
jan (9-11-2021 om 11:55)
ik denk niet dat ik hem ken maar is het een idee om zijn foto bij het bericht te plaatsen?
Cookie-instellingen beheren