Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist jarenlange celstraffen vanwege drugslab

Toegevoegd: 09-11-2021, 16.55 uur
In het lab werd crystal meth vervaardigd.
In het lab werd crystal meth vervaardigd.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De personen die verantwoordelijk worden gehouden voor het runnen van een drugslab in Westdorpe moeten als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt allemaal een jarenlange gevangenisstraf opgelegd krijgen. Het laboratorium werd eind november vorig jaar ontdekt. De verdachten stonden vandaag terecht in Breda.


Aan de Kerkdreef in Westdorpe viel een arrestatieteam van de politie op maandag 30 november een loods binnen. Dat gebeurde na een tip. In de loods bleek op grote schaal crystal meth te worden vervaardigd. Vijf verdachten werden ter plekke aangehouden, één verdachte werd later op 19 januari dit jaar aangehouden in zijn woning.

Alhoewel niet is vastgesteld welke rol vijf van de zes verdachten precies hadden, is er volgens het OM voldoende bewijs om aan te tonen dat zij een belangrijke, dan wel uitvoerende rol hadden in het proces. "Er is geen bewijs gevonden dat de verdachten gedwongen werden om hun werkzaamheden uit te voeren, wat een aantal van de verdachten wel aangaf in hun verklaring", aldus het Openbaar Ministerie.

De rol van de zesde verdachte die later werd aangehouden, is volgens het OM te herleiden naar het plaatsen van de afzuiginstallatie in de loods. Volgens het Openbaar Ministerie is er overtuigend bewijs dat de verdachte hiermee een bijdrage van voldoende gewicht heeft geleverd aan de productie in het drugslab.

Het OM eistte vandaag tegen alle verdachten 64 maanden gevangenisstraf: onvoorwaardelijk maar wel met aftrek van voorarrest. Op 9 december wordt uitspraak gedaan in de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (11-11-2021 om 06:03)
@johan , ik wil die jaren zéker niet missen. dus ik kies er voor niet van zulke praktijken te beginnen.
Johan (10-11-2021 om 16:51)
@Zeeuw, Michel en Exportzeeuw: Meer dan 5 jaren gevangen zitten is echt een flinke straf. Ik weet niet hoe oud jullie zijn, maar tel eens 5 jaar bij je leeftijd op en vraag jezelf af of je die jaren van je leven zou willen "missen" omdat je opgesloten zit. Ik denk dat ik uw antwoord wel kan invullen. Ik wil hiermee niet zeggen dat die mensen niet gestraft moeten worden, maar 5 jaar en 4 maanden celstraf is echt geen lachertje!
Timsalabim (10-11-2021 om 16:48)
Zeeuw en Exportzeeuw jullie snappen er echt niks van… Deze Mexicanen werden gedwongen door hun “grote bazen” en tegen die lui zeg je geen nee want ze vierendelen je levend, of villen je gezicht en onthoofden je dan. In Mexico worden ook mensen gelokt met nep vacatures en moeten dan vervolgens voor het kartel gaan werken; dit is echt geen lachertje en niet iets om lichtZinnig mee om te gaan.. Daarnaast kan ik zien dat jullie nog nooit een gevangenis van binnen hebben gezien, ik wel, met een rondleiding ooit eens en geloof mij… Het is verre van een hotel… Het is echt niet cool of rustgevend… Kaal en kill zijn eerder de juiste worden…
Michel (10-11-2021 om 11:14)
Gewoon 64 maanden onvoorwaardelijk, en geen strafvermindering.
exportzeeuw (10-11-2021 om 06:33)
da's toch een lachertje voor die gasten... die gaan daarna gewoon weer verder. "het grote geld" en "de grote bazen" zorgen daar wel voor.
zeeuw (9-11-2021 om 18:15)
ze bedoelen vol pension dat is de straf in nederland onze op,s en oma,s hebben het minder
Cookie-instellingen beheren