Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond (zware) onweersbuien
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 192 km

Harde wind zorgt voor vertier en problemen

Toegevoegd: 18-03-2007, 18.17 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De harde wind heeft zondag op diverse plaatse voor problemen gezorgd. De combinatie met hoog water en springtij zorgde echter ook voor veel vertier en betekende voor velen een ritje naar de kust. Als gevolg van de harde wind werd auto's met aanhangers afgeraden over de Stormvloedkering te rijden.

In Vlissingen was zondagmiddag tijdens hoog water sprake van een waterstand van 3.75 meter boven NAP. Dat is 27 centimeter boven het waarschuwingspeil. Het Waterschap Zeeuwse Eilanden en Rijkswaterstaat zijn daarom in staat van paraatheid. Ook worden dijken en duinen gecontroleerd die bij de zware storm in januari beschadigd raakten.

Op diverse plaatsen, zoals op de boulevard bij de Commandoweg in Vlissingen (foto's), reikte het water tot ver boven het normale peil. In Vlissingen overspoelden de golven gedeelten van de dijk die normaal niet onder water komen te staan. Dit zorgde voor mooie plaatjes.

De wind zorgde echter ook voor overlast. Zo schaarde op de Oesterdam rond het middaguur een eenassige aanhanger als gevolg van de harde wind. De aanhanger kwam achterstevoren in een berm terecht. De inzittenden van de auto waar de aanhanger aan vastgekoppeld was, bleven ongedeerd. De auto en de aanhanger liepen forse schade op.

´s Ochtends waaiden op de Boulevard de Ruijter in Vlissingen enkele platen van een steiger. Omdat een inzet op de steiger zelf onverantwoord was en omdat er verder geen sprake meer was van een gevaarlijke situatie hoefde de gealarmeerde brandweer niet meer ingezet te worden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren