Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Overheidsdiensten houden gezamenlijke controle op Arnestein

Toegevoegd: 10-11-2021, 11.37 uur
Overheidsdiensten houden gezamenlijke controle op Arnestein
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit hebben dinsdag een gezamenlijke controle gehouden op het bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Bij de controle werden verschillende overtredingen geconstateerd.


Met de acties wil de gemeente Middelburg bereiken dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft, waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk wordt uitgesloten. De controle was de tiende sinds de start van dergelijke controles in 2018. Veel bedrijven hadden het volgens een woordvoerder van de gemeente deze keer goed voor elkaar. In vergelijking met voorgaande controles zijn er  minder overtredingen en misstanden geconstateerd.

De gemeente controleerde op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving. Ook is gecontroleerd op foutief geparkeerde voertuigen en bestuurders die zich niet aan de Wegenverkeerswet hielden. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Orionis Walcheren heeft gekeken naar de naleving van de Participatiewet. Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit heeft gezocht naar gestolen voertuigen en onderdelen van voertuigen. Tot slot heeft de politie gelet op signalen van ondermijning en heeft opgetreden tegen strafbare feiten.

Tijdens de controle van dinsdag werden 10 locaties onderzocht. Bij de controle werd er onder meer een motorfiets met een vermoedelijk gestolen motorblok in beslag genomen en werd er geconstateerd dat een bedrijf gebruikt werd als slaapplek en woning, terwijl dit niet is toegestaan. Ook werden er verschillende kleine milieuovertredingen geconstateerd. Verder bekeurde de politie een voertuig dat zonder kentekenplaten op de openbare weg stond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren