Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Brandweer ingezet voor schoorsteenbrand Poortvliet

Toegevoegd: 11-11-2021, 22.47 uur
De brandweer veegde de schoorsteen vrij.
De brandweer veegde de schoorsteen vrij.
© Foto: Brandweer Sint-Annaland
Door: Remi Mesu

POORTVLIET - De brandweer is donderdag gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in Poortvliet. Samen met de brandweer van de posten Sint-Maartensdijk en de hoogwerker uit Bergen op Zoom kon de brandweer van Sint-Annaland de brand onder controle krijgen.


De brandweerlieden werden rond 13.45 uur opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Engelaarsdijk in Poortvliet. In een woning was vuur ontstaan in het kanaal van de schoorsteen. Eenmaal ter plaatse veegde de brandweer de schoorsteen met behulp van een zogenaamde ramoneur.

Met een lange ketting waaraan hulpstukken bevestigd werd vanaf boven het schoorsteenkanaal schoongeveegd van roetaanslag en brandende resten. Beneden in de woning vingen brandweerlieden de resten op in een stalen emmer waarna die buiten afgeblust konden worden.

De brandweer van Sint-Annaland adviseert mensen op hun Facebookpagina om hun schoorsteen minimaal jaarlijks te laten vegen door een erkend bedrijf. Ook geven zij de tip om verder alleen schoon en droog hout te stoken. Dit zorgt voor minder afzetting van zogenaamd creosoot in het schoorsteenkanaal.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren