Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

240 uur taakstraf en acht maanden voorwaardelijk voor internetoplichting

Toegevoegd: 11-11-2021, 22.48 uur
240 uur taakstraf en acht maanden voorwaardelijk voor internetoplichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 25-jarige O. D. uit Vlissingen een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden opgelegd. Tegen de Vlissinger was een gevangenisstraf van een jaar plus zes maanden voorwaardelijk geëist in verband met oplichting.


Tegen de Vlissinger was door de officier van justitie een gevangenisstraf van een jaar plus zes maanden voorwaardelijk geëist, die ten uitvoer zouden worden gelegd voor het geval hij weer een misstap zou begaan. D.kreeg deze straf omdat hij tussen 2015 en 2019 bezig was geweest met het oplichten via Marktplaats en het Belgische 2eHands.be

Ook verkocht hij vervalste toegangskaartjes en daarnaast 'kocht', hij laptops en dure camera's die uiteindelijk niet betaald bleken te zijn. Tijdens de behandeling van zijn zaak hield D. uit angst voor represailles diverse keren zijn lippen stijf op elkaar. De Vlissinger is al eens eerder veroordeeld voor oplichting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (13-11-2021 om 08:58)
Is zeker een flutstraf,knuppel er over en in de isoleer cel. En onder dwang laten werken om de slachtoffers terug te betalen.
Cees (12-11-2021 om 17:04)
Wat een ontzettend flutstraf. Bij de rechtbanken in Zebra, kan je beter verdachte zijn dan aangever/slachtoffer. Prutswerk.
J. Neele (12-11-2021 om 13:54)
Ongelooflijk deze uitspraak, waar is deze uitspraak op gebaseerd, niet op gezond verstand of gevoel voor recht. Een rechter behoort recht te spreken, je gaat naar de rechter bij de rechtbank, niet naar een krommer bij de draaibank. De oplichter kan gewoon verder gaan met zijn praktijk, werkstraf ?? volg mar, wordt helemaal niets.
Kees (12-11-2021 om 06:07)
En weer een slappe uitspraak en wie gaat de slachtoffers terugbetalen???
Cookie-instellingen beheren