Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

OM verzoekt ISD-maatregel voor mishandeling

Toegevoegd: 11-11-2021, 22.51 uur
OM verzoekt ISD-maatregel voor mishandeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag de rechtbank verzocht om de 34-jarige J. H. uit Middelburg een zogenoemde ISD-maatregel op te leggen. Die maatregel behelst een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. H. zou deze maatregel moeten krijgen in verband met de mishandeling van zijn toenmalige partner.


In de tijd dat hij de ISD-maatregel zou hebben, kan H. aan zichzelf werken. Het alternatief is twee jaar 'kaal zitten'. H., die ontkent en zijn schoonmoeder beticht van leugens, wordt ervan verdacht eind juli van dit jaar zijn toenmalige partner ernstig te hebben mishandeld. Zo zou de vrouw een gebroken voet en arm, een verbrijzelde elleboog en steek- en snijwonden aan haar been hebben opgelopen.

De relatie tussen H. en zijn vriendin was er een van aan- en uit en kwam tot een anticlimax toen hij haar eind juli weer eens aan de cocaïne zag. Hij hield de relatie voor gezien, maar kwam wel enkele dagen later terug om nog wat spullen op te halen. Haar moeder deed de deur open en beschuldigde hem van de mishandeling.

Zij zou het ook zijn geweest die de politie ervan vertelde. Haar dochter had overigens geen aangifte gedaan. Tijdens de behandeling van de zaak zei H. onschuldig te zijn en dat alles berustte op leugens van de schoonmoeder. Verder vond hij het niet nodig om verdere uitleg te geven, want, zo zei hij ,,ik ben onschuldig''. De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren