Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele lichte bui
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Schip met lekkage afgemeerd in Tholen

Toegevoegd: 12-11-2021, 14.55 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Op het Schelde-Rijnkanaal is vrijdag aan het begin van de middag een binnenvaartschip in problemen gekomen. Het schip kampte met een lekkage en is daarom in Tholen afgemeerd aan een steiger.


Rond 13.25 uur werd alarm geslagen nadat was ontdekt dat er water stond in het 85 meter lange en 8 meter brede Belgische vrachtschip Casablanca. Er werden al snel meerdere brandweerwagens opgeroepen. Ook werd een snelle brandweerboot ter plekke gestuurd en werd bergings- en blusboot Furie 3 opgeroepen.

De brandweer van Tholen is momenteel samen met collega's uit Sint-Annaland bij de Schelde-Rijnweg bezig om water uit het schip te pompen. Er is ook een medewerker van Rijkswaterstaat aan boord gegaan. De situatie lijkt onder controle.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ernie Korstanje (13-11-2021 om 16:23)
Sterkte Isabelle en Ronny, hopelijk vlug terug in de vaart !!
Cookie-instellingen beheren