Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 78 km

Brandweer hele nacht bezig met blussen brand 's-Heer Abtskerke

Toegevoegd: 15-11-2021, 13.03 uur
De brandweer is de hele nacht bezig geweest met blussen.
De brandweer is de hele nacht bezig geweest met blussen.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

'S-HEER ABSTKERKE - De buitenbrand die zondag in een berg hooibalen in 's-Heer Abtskerke is ontstaan, is nog steeds niet geblust. De brandweereenheden zijn de hele nacht doorgegaan met de bluswerkzaamheden.


De brand ontstond zondag rond 14.30 uur nabij het gehucht Sinoutskerke in een grote berg met hooibalen. In eerste instantie werd alleen de tankautospuit van de post 's-Gravenpolder opgeroepen maar de inhoud van de watertank van de brandweerauto bleek bij lange na niet voldoende om de brand uit te krijgen. Daarom werd tegen ook de waterwagen van de post Oost-Souburg opgeroepen.

Om niet telkens te hoeven wachten als de tank van de waterwagen leeg was, werd ook de waterwagen van Goes gealarmeerd. Verder was de brandweer van Oosterland aanwezig met een haakarmvoertuig met rampenverlichting ter plekke. Met behulp van een graafmachine een loonbedrijf wordt het brandende materiaal uit elkaar gehaald om vervolgens geblust te worden.

Deze bluswerkzaamheden gingen de hele nacht door. Verschillende brandweereenheden zijn tussendoor opgeroepen om de al aanwezige bluslieden af te lossen. Het is nog niet duidelijk wanneer de brand geblust zal zijn.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren