Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 57 km

173 kilo illegaal vuurwerk gevonden in woning Goes

Toegevoegd: 18-11-2021, 17.25 uur
173 kilo illegaal vuurwerk gevonden in woning Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie een onderzoek naar illegaal vuurwerk dat opgeslagen zou liggen in een woning aan de Zonnebloemstraat in Goes. Twee verdachten werden aangehouden en 173 kilogram zwaar illegaal vuurwerk werd in beslag genomen.


Op 4 november jongstleden viel de politie aan het eind van de middag de woning binnen. In de woning werden, naast tientallen dozen illegaal vuurwerk, ook nog een vuurwapen, munitie, en meerdere soorten soft- en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Het vuurwerk lag in meerdere ruimtes in de woning en bestond onder andere uit zeer explosieve soorten cobra’s en shells. Gevaarlijk materiaal om in een woning te bewaren. Het kleinste vonkje kan al een kettingreactie van zware explosies veroorzaken. Niet alleen levensgevaarlijk voor de bewoners zelf, maar ook voor de woningen die in de nabijheid gevestigd zijn.

Het vuurwerk is vanwege de gevaarlijke situatie door de politie direct uit het huis gehaald en afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Het is vernietigd.

Twee bewoners van het pand zijn aangehouden. Zij zijn ingesloten en zitten op dit moment nog altijd vast. Het onderzoek loopt nog. De gemeente Goes is in kennis gesteld van de vondst en bepaalt later of er bestuurlijke maatregelen tegen de bewoners genomen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren