Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het zuidoosten ook zon
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 55 km

Incident Scheldestraat startte met bedreiging

Toegevoegd: 19-11-2021, 11.11 uur
De brandweer zocht tevergeefs het dak van het pand af.
De brandweer zocht tevergeefs het dak van het pand af.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het incident in de Scheldestraat in Vlissingen gisteravond startte met een bedreiging op straat. Dat meldt de politie vanochtend. Naast de gisteren opgepakte vrouw zijn geen andere verdachten meer ingerekend.


De politie kreeg rond 18.10 uur een melding dat op de Scheldestraat een man was aangevallen door twee mannen en een vrouw. Het 27-jarige slachtoffer, afkomstig uit Goes, zou op straat zijn tegengehouden door twee mannen en een vrouw. De vrouw had vervolgens om geld 'gevraagd' en hierbij een voorwerp hebben getoond dat leek op een taser. Hierop liep de man snel weg en ging het drietal een kamerverhuurpand binnen.

Toen de politie ter plekke was, kwam de vrouw naar buiten die met het stroomstootwapen zou hebben gedreigd. Ze werd direct gearresteerd. Het voorwerp dat door het slachtoffer voor een taser was aangezien, bleek een gasaansteker te zijn. Terwijl agenten bezig waren met de arrestatie, verscheen in het raam boven de voordeur een man die de agenten herkenden van eerdere meldingen. Volgens de aangever was dit één van de mannen die bij de vrouw stond tijdens de bedreiging. De man maakte wilde gebaren en had een mes in zijn handen en zette dat op zijn keel. De politie is hierop de woning binnen gegaan. Ondertussen werd een onderhandelaar ter plaatse gevraagd. Uit voorzorg werden enkele woningen ontruimd.

Eénmaal binnen kon de politie de man niet meer vinden. Vervolgens werd nog tevergeefs met een hoogwerker van de brandweer het dak afgezocht. In de kamer van de gevluchte man werd een verdacht pakketje aangetroffen. Hiervoor werd een explosievenverkenner ter plaatse gevraagd. Nadat deze poolshoogte had genomen, bleek het echter niet om een explosief te gaan, maar om twee aan elkaar gemaakte powerbanks. 

De gezochte man werd uiteindelijk in een trein naar Rotterdam aangetroffen. Hij was toen rustig, zo laat de politie vanochtend weten. Tijdens het opnemen van de aangifte van de Goesenaar bleek dat de gevluchte man geen strafbare feiten had gepleegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Scepticus (21-11-2021 om 08:53)
@Jaap, het is overal hetzelfde. Vlissingen is echt geen uitzondering.
Jaap (19-11-2021 om 12:18)
Het sieraad Vlissingen heeft niet alleen veel uitschot binnen zijn grenzen wonen, het trekt ook nog eens veel uitschot van buiten de stad en provincie aan en dat al tientallen jaren. De gemeente en woningverhuurders staan erbij en kijken ernaar. Hoog tijd dat de bezem er eens door gaat.
Cookie-instellingen beheren