Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in schuur Stekeldijk Geersdijk

Toegevoegd: 20-11-2021, 19.10 uur - Update: 20-11-2021, 21.19 uur
Door: Roland de Jong

GEERSDIJK - Aan de Stekeldijk in het Noord-Bevelandse Geersdijk staat een landbouwschuur gevuld met uien in brand. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Er zijn geen gewonden.


De eerste melding van de brand kwam rond de 18.50 uur binnen. De brandweer schaalde vervolgens snel op. De landbouwschuur staat volledig in brand. De brandweer zet in op het koelen van een gastank en een dieseltank. "Dit om ze te behouden", zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ)

Er zijn twee blusvoertuigen en een ladderwagen opgeroepen. Vanwege de waterwinning is ook een waterwagen gealarmeerd. Volgens de VRZ is er niemand in de schuur. Er is wel een stand-by gestuurd. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) is opgeroepen.

Er is een watertransport aangelegd om de brand onder controle te krijgen. In verband met de waterwinning vanaf de Geersdijksekaai zijn er ter plaatse omleidingen, zo meldt de VRZ. Rond 20.30 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren