Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Brandweer rukt uit vanwege koolmonoxide-alarm

Toegevoegd: 22-11-2021, 09.36 uur
Brandweer rukt uit vanwege koolmonoxide-alarm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De brandweer van Zaamslag is zondagavond uitgerukt nadat in een woning in Zaamslag een koolmonoxidemelder was afgegaan.


De bewoners van een huis aan de Van Heetveldestraat werden rond 20.00 uur opgeschrikt door hun CO-melder. Toen er nieuwe batterijen in het apparaatje waren gestopt, bleef de melder afgaan. Daarom werd voor de zekerheid toch maar de brandweer gebeld. Die kwam vervolgens met een tankautospuit ter plekke om poolshoogte te nemen. De brandweer heeft in het huis geen verhoogde waardes gemeten. Om de bewoners gerust te stellen hebben zij van de brandweerlieden een koolmonoxidemelder in bruikleen gekregen totdat zij zelf een nieuwe hebben gekocht.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, wordt door de brandweer vaak als sluipmoordenaar bestempeld. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmonoxidevergiftiging komt vaak door verkeerd stoken of verkeerd geïnstalleerde of slecht werkende verbrandingstoestellen als geisers en cv's.

Een koolmonoxidemelder heb je al voor twee tientjes en is doorgaans eenvoudig op te hangen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren