Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 83 km

Uitruk brandweer door afgestoken vuurwerk

Toegevoegd: 22-11-2021, 10.47 uur
Uitruk brandweer door afgestoken vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De brandweer van Zierikzee is zondagavond uitgerukt nadat in de buurt van de Lidl-supermarkt aan de Schelphoekstraat in Zierikzee vuurwerk was afgestoken.


Rond 20.25 uur was rookontwikkeling zichtbaar bij de supermarkt. Hierop werd de brandweer gebeld. Deze rukte zonder spoed uit en constateerde ter plekke dat er alleen sprake was van wat smeulende resten. Ondanks dat er geen direct gevaar was voor de omgeving, zijn de resten toch nog even nat gemaakt.

De gemeente Schouwen-Duiveland waarschuwde eind vorige week nog dat jongeren die ervan worden verdacht illegaal vuurwerk af te steken een waarschuwingsbrief krijgen. Dit met als doel om te laten weten dat de burgemeester en de politie dit gedrag onacceptabel vinden. In eerste instantie was het de bedoeling de jongeren en ouders uit te nodigen voor een zogeheten stopgesprek maar vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen is besloten geen fysieke gesprekken te houden maar te kiezen voor waarschuwingsbrieven.

De gemeente benadrukt dat mensen die acuut en ernstig vuurwerkoverlast ervaren, dit kunnen melden bij de politie door te bellen naar 0900 8844. Dit geldt ook voor vermoedens van opslag of handel in illegaal vuurwerk. Via Meld Misdaad Anoniem (gratis telefoonnummer 0800-7000) of www.meldmisdaadanoniem.nl kunnen mensen hun melding anoniem doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kor (22-11-2021 om 14:10)
Alweer daar. Politie ga eens nadenken wat jullie kunnen ondernemen.
Cookie-instellingen beheren