Weerbericht:
Vannacht en vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester sluit huurwoning na vondst kwekerij

Toegevoegd: 22-11-2021, 14.08 uur
Burgemeester sluit huurwoning na vondst kwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft vandaag en huurwoning in ‘s-Gravenpolder gesloten omdat vorige maand in het pand een hennepkwekerij werd aangetroffen.


In oktober trof de politie tijdens een onderzoek naar het vervaardigen van verdovende middelen in de woning een hennepkwekerij aan. De politie trof in het huis onder meer 78 hennepplanten, 6 speciale lampen en een aan- en afzuiginstallatie aan. De kwekerij was volgens de gemeente professioneel ingericht. De plantage werd bovendien automatisch aangestuurd via een tijdschakelaar. De stroom werd illegaal afgetapt.

Normaliter geldt een sluitingstermijn van drie maanden. In dit geval heeft de burgemeester echter besloten de sluitingstermijn met de helft in te korten tot zes weken. In artikel 13b van de Opiumwet staat een specifiek afwegingskader voor huurwoningen. Het uitgangspunt is daarbij (nog steeds) de daadwerkelijke sluiting van de woning. Het biedt de woningcorporatie echter wel de mogelijkheid om de woning al sneller opnieuw aan te bieden op de krappe woningmarkt.

De maatregel duurt nu tot en met maandag 3 januari 2022.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kor (22-11-2021 om 16:39)
Beste Gerben. Zou men ( de bewoner/bewoners) van je actie wakker liggen???
Cookie-instellingen beheren