Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtauto van de weg door modder in Hengstsdijk

Toegevoegd: 23-11-2021, 09.37 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - Als gevolg van modder op de weg is vanochtend in de polder bij Hengstdijk een vrachtauto in de berm beland. De chauffeur bleef ongedeerd.


De vrachtwagen gleed rond 07.30 uur van de Polderweg nabij buurtschap Pauluspolder. Ter plekke was het erg glad door slik op de weg. Na de melding van het ongeluk werd de brandweer opgeroepen maar de situatie bleek gelukkig mee te vallen. Volgens de politie was de vrachtwagen geladen met pallets met daarop vloeistoffen. Er was geen sprake van een lekkage en de chauffeur bleef zogezegd ongedeerd.

Bergingsbedrijf Kuzee is ingeschakeld om de vrachtwagen uit de berm te halen. De politie en het waterschap namen ook poolshoogte. Een boer is inmiddels bezig met het schoonmaken van het wegdek.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D.K. (24-11-2021 om 08:31)
Nog even een aanvulling. Gelukkig worden nu kentekens verplicht op tractoren...! Kunnen overtredingen makkelijker worden doorgegeven. Een mooie stap vooruit en goede zaak. Ook foto's willen helpen, weet ik uit ervaring.
Een toeschouwer (24-11-2021 om 06:42)
Gezien de grote hoeveelheden grond die duidelijk zichtbaar in de wegberm zijn geschoven is duidelijk dat de betreffende boer hier niet geheel onverantwoord heeft gewerkt. Echter zolang er mensen zijn die hun route in deze tijd van het jaar door de polders laten lopen heb je het risico dat je een weg tegenkomt waar slik op ligt. Het is vervolgens ook de keus aan ieder voor zich om het risico te nemen om een weg te berijden waar slik op ligt of een andere route te nemen die misschien iets langer is maar waar geen modder op ligt. Uiteindelijk zullen boeren en burgers het samen moeten zien te "rooien".
norbert npjc busschots (23-11-2021 om 23:27)
Waarom geen vrachtwagens op rupsbanden ...??? Snelheidsbeperkingen 15 p/u !!!!
Mijn mening (23-11-2021 om 22:43)
@onverantwoord, u komt gezien uw reactie uit een gebied waar geen landbouw is ? De boeren kunnen het niet met een helikopter van het land halen. En voor uw beeldvorming, uw eten komt uit de supermarkt maar voor het daar is moet het eerst uit de grond. In de oogsttijd moet je daar niet zijn met je fiets omdat het simpelweg gevaarlijk is met het grote materiaal waarmee zij werken. En voor de andere azijnpissers, ga de boer eens een dag helpen dan weet je waar je over praat.
merien (23-11-2021 om 21:01)
Ze moeten die boer die het slik op de weg gooide zwaar bestraffen met geldboete en vergoeding van de schade. Het is toch van de gekke dat die boer de weg nog vuil maakt. Hij is waarschijnlijk niet op de hoogte van het bestaan van overlaadkarren. Die gooien het product op de wagen welke over de weg transporteert zodat er geen modder op de rijweg komt. Het zal boerenzuinigheid zijn. Voor 100 euro laten ze mensen zich te barsten rijden. Gore aso troep.
Mijn mening (23-11-2021 om 19:23)
Soms is het voor de boer geen doen om de weg de hele dag schoon te houden. Als je in de polder komt dan moet je daar ook rekening mee houden, zeker als er voedsel van het land af komt. Het werk moet nu eenmaal gebeuren.
Cookie-instellingen beheren