Weerbericht:
Toenemende bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vanaf morgen weer verplicht 1,5 meter afstand

Toegevoegd: 23-11-2021, 16.31 uur - Update: 23-11-2021, 16.41 uur
Vanaf morgen weer verplicht 1,5 meter afstand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanaf morgen (woensdag) is het op veel plekken weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Er zal ook weer worden gehandhaafd, zo heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt.


Het houden van minimaal anderhalve meter afstand was sinds de persconferentie van vrijdag 12 november al een dringend advies, maar vanaf morgen riskeert iedereen vanaf 18 jaar en ouder die niet op hetzelfde adres woont een boete. Er zijn wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. Of in situaties waarin afstand houden niet goed kan. Soms is het dragen van een mondkapje verplicht. Of gelden andere aanvullende maatregelen.

Ondernemers en beheerders van publieke ruimten moeten ervoor zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Hiervoor zijn door de verschillende brancheorganisaties protocollen opgesteld, zo laat de Rijksoverheid weten. Politiemensen en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) kunnen aan de hand van de nu ingestelde verplichting ook weer handhavend optreden. Mensen die zich niet aan de coronaregels houden, riskeren een boete van 95 euro.

Actuele situatie in Zeeland
Vandaag rapporteerde het RIVM 597 nieuwe Zeeuwse besmettingen. Per 100.000 inwoners zijn dat er net geen 155. In de afgelopen week werd bij 4.193 Zeeuwen corona vastgesteld, zo heeft het RIVM vandaag gemeld in haar wekelijkse update. Er overleden drie Zeeuwen die waren besmet met corona. Landelijk werden 150.572 nieuwe besmettingen en 184 overlijdens gerapporteerd.

Volgens de meest recente cijfers is 80 procent van de Zeeuwen van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd, 82 procent heeft een eerste prik gehad. Landelijk ligt de vaccinatiegraad in de groep 18 jaar en ouder op respectievelijk 88,3 procent voor de 1e prik en op 84,7 procent voor de groep volledig gevaccineerden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (27-11-2021 om 18:44)
@willem. weet je wie de grootste virus is, degene die zich van nergens van aantrekken en regels aan hun laars lappen. Ook wel wappies genoemd.
willem (27-11-2021 om 09:46)
de zorg he? wie ontsloeg 10duizenden zorgmedewerkers en liet ziekenhuizen sluiten? juist: degene die goed kan liegen--bedriegen--beloven en als het nuitkomt heeft hij geheugen stoornissen. ook wel pinokkio genoemd. voeg daarbij een mislukte schoolmeester en het plaatje is rond: beetje kletsen maar zelf niet weten wat er nodig is. arm nedereland--zo gaan we naar de kl*ten. reken er maar op dat we de eerste jaren nog veel last zullen krijgen door muterende virussen. en het grootste virus zit in den haag.
Michel (25-11-2021 om 13:34)
@bram goeree, mooi gezegd"denk aan de medemens enz enz. Maar zolang er nog van die mensen zijn die maar doen of het niet bestaat of schijt aan hebben dat er mensen besmet geraken of de ziekenhuizen vollopen, al is het met eigen familie, en denken ikke ikke en de rest kan stikken. zal het nog wel een tijdje duren.
Geen naam (24-11-2021 om 22:33)
De regering geeft burgers de schuld van deze ziekte. Wij worden hiervoor gestraft. Er worden maatregelen op ons getroffen. Wij kunnen niks aan deze ziekte doen. Iedereen doet z'n best. Maar de regering blijft maar doorgaan met burgers te straffen. Zelf vliegt de regering overal naar toe bijv. naar Brussel. Ze halen de ziekte zelf ook binnen. Ze geven de burgers de schuld. Wij worden met z'n alllen hiervoor gestraft.
bram goeree (24-11-2021 om 13:28)
zolang wij ons nergens wat van aantrekken ,geniet het virus daar met volle teugen van .wat de oplossing is weet ik ook niet .maar mochten ze helpen dan zijn de basis regels toch nog altijd beter dan b.v een lockdown .waar daar zit niemand op te wachten toch ? wel jammer dat veel mensen enkel maar klagen en nooit met een oplossing komen .en dat heb ik het nog niet over de beroeps ''rel schoppers'' .politie en boa's sterkte met de handhaving en maar hopen dat die idioten van afgelopen weekend zich wat beter gaan gedragen .daar los je niks mee op en het virus gaat er zeker niet van weg .denk aan de medemens zeker in de ziekenhuizen en gedraag je normaal aub
Christina (24-11-2021 om 13:28)
Ze wisten in den Haag al in Februari dat dit zou gebeuren Ze hebben namelijk in den Haag een glazen bol waarin ze maanden van te voren alles al kunnen voorspellen Het heeft ook een naam ....Het nieuwe normaal...
Cookie-instellingen beheren