Weerbericht:
Bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Primera ontruimd vanwege 'stinkvrucht'

Toegevoegd: 23-11-2021, 19.30 uur
De geur bleek afkomstig van een vrucht van de doerianboom.
De geur bleek afkomstig van een vrucht van de doerianboom.
© Foto: Brandweer Goes
Door: Roland de Jong

GOES - De Primera aan de Sint Adriaanstraat in Goes is dinsdagmiddag korte tijd ontruimd geweest nadat een vreemde geur was waargenomen. Om deze reden werd ook de brandweer opgeroepen.


Nadat de brandwweer rond 15.15 uur was gevraagd om poolshoogte te nemen bij de winkel, bleek dat de penetrante lucht afkomstig was van een postpakket. Nadat het pakketje was geopend, bleek hierin een vrucht van een doerianboom te zitten. De rijpe vruchten van deze boom geven voor de vorming van waterstofsulfide een kenmerkende geur af. De doerianvrucht heeft als bijnaam daarom ook 'stinkvrucht'.

Toen was geconstateerd dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie, kon de winkel weer worden vrijgegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (24-11-2021 om 09:42)
Lekker zo'n stinkvrucht..... Ik neem wel een appeltje!
René (24-11-2021 om 08:55)
stinks like hell, taste like heaven
WalterG (23-11-2021 om 23:36)
Uit de WiKi: De zaadmantels smaken zoet en aromatisch. De rijpe vrucht heeft een penetrante geur door de vorming van waterstofsulfide, waaraan de vrucht zijn alternatieve naam 'stinkvrucht' ontleent. Waterstofsulfide, soms zwavelwaterstof (verouderd) genoemd, is een sterk ruikend giftig gas dat vooral bekend is als de oorzaak van de geur van rotte eieren. Het ontstaat bij de rotting van vele zwavelhoudende organische stoffen, zoals eiwitten. Het kan al in zeer lage concentraties door de geur worden waargenomen, maar bij langdurige blootstelling of hoge concentraties gaat de intensiteit van de geurgevoeligheid achteruit. Door de giftigheid ervan is het inademen van ook lage concentraties waterstofsulfide gedurende langere tijd gevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren