Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Speciale traumahelikopter voor coronapatiƫnten gaat weer vliegen

Toegevoegd: 24-11-2021, 23.26 uur
De helikopter landde vorig jaar ook al enkele keren bij Goes en Terneuzen.
De helikopter landde vorig jaar ook al enkele keren bij Goes en Terneuzen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Vanaf donderdag 25 november wordt de traumahelikopter 'Lifeliner 5' weer ingezet om bij te dragen aan de verspreiding van IC coronapatiënten naar Intensive Care afdelingen in Duitsland. De beslissing volgt op de sterk oplopende cijfers in de ziekenhuizen.


Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft ook aangegeven dat er weer coronapatiënten in Duitsland behandeld gaan worden. De Lifeliner 5 zal van maandag tot en met zaterdag worden ingezet. Hoe lang de Lifeliner 5 deze keer actief blijft voor het vervoer van coronapatiënten is nog onbekend.

In het voorjaar van 2020 werd de IC-traumahelikopter 'Lifeliner 5' in het leven geroepen nadat de IC's van verschillende ziekenhuizen hun capaciteitsgrens hadden bereikt. De helikopter landde ook verschillende keren bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) in Goes bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes en het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen, soms om patiënten weg te brengen en soms om patiënten op te halen.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Radboudumc zal vanuit Leeuwarden de Lifeliner 5 bemensen en daarin samenwerken met RAV Fryslân en ANWB-Medical Air Assistance. De helikopter speelt een rol bij het snel en veilig vervoeren van IC-patiënten. Het ontlast het medisch vervoer over de weg en wordt ingezet op lange afstanden. Vervoer per helikopter gaat sneller dan vervoer over de weg.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren