Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 64 km

Celstraf geëist voor medeplichtigheid drugslab Oud-Vossemeer

Toegevoegd: 25-11-2021, 14.20 uur
Celstraf geëist voor medeplichtigheid drugslab Oud-Vossemeer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het openbaar ministerie heeft woensdag twee jaar en acht maanden cel, plus een boete van 20.000 euro geëist tegen de 57-jarige F. van W. uit Nieuw-Vossemeer. Van W. wordt ervan verdacht dat hij medeplichtig is aan het opzetten van een drugslab. 


De ontdekking van het drugslab in Oud-Vossemeer gebeurde toevallig in juni 2019. Van W., had de woning plus schuur gehuurd en door een toeval kwam de politie erachter dat daar, in die schuur kwalijke dingen gebeurden. Die dag was er een boom omgevallen en de ruimers roken een vreemde lucht. De politie stapte de schuur in en ontdekte daar een compleet drugslaboratorium.

De 57-jarige F. van W., uit Nieuw-Vossemeer, die woensdag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg zat, was op zijn minst breedsprakig noemen. Uitgebreid vertelde hij de rechtbank wat er allemaal bij een echtscheiding kwam kijken, dat het een heel proces was, dat hij een relatie met een getrouwde vrouw had waarvan niemand iets mocht weten in het kleine Sint Philipsland en de zoektocht naar een ander onderkomen waar hij en zijn getrouwde vriendin ongestoord konden samenzijn.

Vragen van de rechtbank die hij eenvoudig met ja of nee kon beantwoorden werden zeer uitvoerig juist niet beantwoord. Regelmatig kreeg de rechtbank dan ook een uitgebreide uitleg van iets wat ze niet hadden gevraagd. Van W. zei nergens vanaf te weten. Hij had in die schuur een autobrug staan en op een dag kwam er iemand die die brug graag wilde huren. En dat was alles. Tegen van W. is een gevangenisstraf van 32 maanden en een boete van 20.000 euro geëist. De uitspraak volgt over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren