Weerbericht:
In het (zuid)westen lokaal (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen sluitingstijd horeca gemeente Veere

Toegevoegd: 26-11-2021, 18.57 uur
Overtredingen sluitingstijd horeca gemeente Veere
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - De gemeente Veere heeft afgelopen weekend bij meerdere horecazaken geconstateerd dat zij de opgelegde vervroegde sluitingstijd negeerden. Deze is sinds 13 november van kracht vanwege het coronavirus.


Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente controleerden of horeca-ondernemers zich hielden aan de sluitingstijd van 20.00 uur. "Door onze BOA's werd geconstateerd dat een aantal horecagelegenheden zich hier niet aan hielden. Zij zijn daarmee in overtreding en ontvangen hierover een brief", zo laat de gemeente vandaag weten.

De komende tijd worden door de gemeente Veere vaker controles gedaan op de sluitingstijd en het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Bij een overtreding kan de gemeente besluiten om tot handhaving over te gaan.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (28-11-2021 om 10:56)
Ja tuurlijk, na 20:00 is er extreem hoog corona gevaar, daar voor natuurlijk niet. En laten we de openingstijden zo veel mogelijk korten, zodat alle mensen in een nog koter tijdsbestek naar bijv. een supermarkt, restaurant of kroeg gaat, meer mensen binnen, kans op besmetting hoger.... En vooral als laatste, de hardwerkende ondernemer kloten, goed bezig overheid! En laten we vooral investeren in die verschrikkelijke politie wannabee's Handhaving in plaats van de Zorg! Hugo en Mark die de zorg naar de Kl#te heeft geholpen, van 2300 IC bedden in 2018 naar 900 en een beetje midden in de Corona pandemie en heden.
Michel (27-11-2021 om 09:43)
Ook voor deze horeca-zaken geldt, zoals we vroeger zijn opgevoed, wie niet luistert moet het maar voelen. Zo simpel is het.
bert kaiser (27-11-2021 om 01:46)
waar de gewone burger een boete krijgt als ze zich niet aan de regels houden, krijgen de ondernemers een waarschuwing briefje
zeeuw (26-11-2021 om 19:52)
het is beter dat de criminelen hard worde naan gepakt . die aan alles lak aan hebben laat die maar aan gepakt worden op eigen koste n laat . laat ze maar peynenburg
Cookie-instellingen beheren