Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanhanger tankwagen belandt in de sloot

Toegevoegd: 29-11-2021, 17.56 uur
De aanhanger van de tankwagen kwam in de sloot terecht.
De aanhanger van de tankwagen kwam in de sloot terecht.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Remi Mesu

AXEL - De aanhanger van een tankwagen is maandagochtend in de sloot bij Axel terecht gekomen. Het incident gebeurde nadat de bestuurder van de vrachtwagen, vermoedelijk door gladheid, de macht over het stuur verloor.


Het ongeluk gebeurde maandagochtend rond 09.00 uur op de Liniedijk bij Axel. Een bestuurder van een tankwagen was daar onderweg toen die, vermoedelijk door gladheid, de controle over het voertuig verloor.

Door de slipper kwam de aanhanger van de vrachtwagen in de sloot naast de Liniedijk terecht. De vrachtwagen zelf bleef nog wel overeind staan. Een bergingsbedrijf moest ter plaatse komen om de aanhanger uit de sloot te krijgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (30-11-2021 om 09:24)
Beetje slordig. Als ADR chauffeur moet je bepalen of het verantwoord is om te rijden, zeker met brandstoffen. Jij bent verantwoordelijk! Ook al wat je wergever zegt en doet, jij beslist! Er was voldoende gewaarschuwd op de radio, dus je wist ervan. Heb zelf al eens ruxie gehad met een planner over zulks zaken, maar de directie corrigeerde dat naar die planner om naar de chauffeur luisteren...
Kees (30-11-2021 om 08:56)
Op het kaartje zie je inderdaad een bocht. Glad en te snel door de bocht met dit als resultaat.
Grote Smurf (29-11-2021 om 21:18)
@Guido, en dan ook nog met ADR gevaarlijke stoffen. :P Knap hoor. Dit komt denk ik eerder door een abrupte remactie of stuurbeweging bij een bocht en de vloeistof die dan is gaan werken. Anders zou ik al heel wat keren geslipt zijn tijdens bieten campagnes met zelfs een lege trailer met weinig asdruk. Ik mag aannemen dat het spulletje goed geladen was en de juiste laad en losvolgorge is aangehouden? In 2014 was er ook eentje met gasflessen met z'n telefoon bezig wat bijna tot een frontale botsing leidde maar die wel op een busje klapte. Je zag elke ochtend dat hij weer al rijdend een mooie foto op z'n facebook plaatste. Als ik dat als baas zou zien. Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel. Ik bedoel, je rijdt wel met gevaarlijke stoffen....
Guido (29-11-2021 om 18:55)
Nieuw in het pakket code 95 rijden in weersomstandigheden.
Cookie-instellingen beheren