Weerbericht:
Vannacht vooral in het noorden en midden vorming van mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist tegen 20-jarige oplichter

Toegevoegd: 29-11-2021, 18.01 uur
Celstraf geëist tegen 20-jarige oplichter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Voor oplichting door mensen te laten investeren in verzonnen investeringen is maandag een celstraf van 15 maanden waarvan een derde geëist tegen de 20-jarige S. van L. Ook wil de aanklager dat Van L. nog eens zestig dagen jeugddetentie gaat uitzitten, die hem van een eerder vonnis nog boven het hoofd hing.


In de periode tussen 13 december 2020 en 15 mei van dit jaar benaderde Van L. via Instagram mensen die wilden investeren in tickets. Daar zou veel geld mee zijn te verdienen. Twee van de acht gevallen werden door L. erkend, voor de overige zes aangiften verwees hij naar een vriend waarvan hij de naam hij niet kon, wilde en durfde te noemen.

In alle gevallen verdween het geld als sneeuw voor de zon en werd er nul komma nul euro in wat dan ook geïnvesteerd. Dat diverse aangiften naar L. leidden werd getraceerd via een van de telefoons die in zijn woning werd aangetroffen. Daarvan zei Van L. dat die van zijn onbekende vriend was en hij het toestel alleen maar voor hem had bewaard. De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren