Weerbericht:
Vrij koel, af en toe zon en enkele buien.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

30 bekeuringen bij controles fietslicht

Toegevoegd: 30-11-2021, 17.23 uur
De politie controleerde op fietsverlichting.
De politie controleerde op fietsverlichting.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdagochtend op meerdere plekken in Zeeuws-Vlaanderen, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, gehandhaafd op het niet voeren van fietsverlichting. Hierbij zijn meerdere fietsers bekeurd.


Volgens de politie was het zicht dinsdag nog slechter omdat het regenachtig was. Volgens de agenten was het daarom nog belangrijker om te zorgen dat de verlichting in orde is. In totaal schreven de dienders 30 bekeuringen uit voor het niet voeren van de verlichting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (2-12-2021 om 21:08)
@Joris, jouw reactie slaat nergens op.
arie (1-12-2021 om 18:49)
@ Joris, Praat jij uit ervaring?? Om zo de politie af te kraken!
Kees (1-12-2021 om 17:13)
Prima actie En @ joris. Criminelen worden geflitst. Er staan al een maand overal controleposten in Zeeland waarbij er veel op de bon gaan. En kinderen op de bon slingeren voor een kapot fitslicht? Als een van jou kinderen voor mij rijd en ik zie ze niet en ik rij ze plat dan is de schade groter dan een boete. Een fiets zonder licht zie je pas als die op 1 meter voor je zit en dan is het te laat. Levensgevaarlijk zonder licht fietsen en OOK met je mobiel in je klauwen, daar stop ik echt niet voor
fietser (1-12-2021 om 11:49)
Als je ziet hoeveel mensen donkere kleding dragen, dan is een fietslicht alleen niet genoeg. Doe een hesje aan. Maar ook de automobilisten gaan regelmatig in de fout, condens op de ramen, ruiten niet schoongemaakt na sneeuw en vorst, verlichting fout of kapot. Maar fietsende scholieren en forenzen op dat moment makkelijker aan te pakken. Eens een grote controle op de hoofdwegen zou ook eens mogen.
MvP (1-12-2021 om 06:03)
@Joris, je kan wel merken dat je niet veel onderweg bent als het donker is.... Het is levensgevaarlijk,je hoort gewoon licht op je fiets te hebben. Je zal er maar eentje aanrijden... Maar dat is lastig te begrijpen vanonder de warme deken denk.
joris (30-11-2021 om 22:26)
Onze stoere agenten hebben weer toegeslagen. Flink hoor! Criminelen die met 200 over de Zeeuwse wegen vliegen laten ze rijden (te gevaarlijk) Jongeren die alles kort en klein slaan en winkels plunderen durven ze ook niet meer staande te houden. Maar onschuldige kinderen waarvan een fietslampje niet brandt, worden heldhaftig op de bon geslingerd. Ze maken het zo wel heel erg moeilijk voor de bevolking om nog enig respect voor de politie te hebben.
Cookie-instellingen beheren