Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui. Morgen meer zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Echtpaar vrijgesproken van seksueel misbruik

Toegevoegd: 01-12-2021, 17.28 uur
Echtpaar vrijgesproken van seksueel misbruik
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Goese echtpaar J. H. (72) en zijn 65-jarige partner P. de W. zijn woensdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken. Het duo werd ervan verdacht met tussenpozen tussen 1 augustus 2013 en 10 juli 2019 hun geestelijk- en lichamelijk gehandicapte buurvrouw seksueel te hebben misbruikt. Er was tegen elk voor verkrachting en aanranding een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk plus het betalen van 12.000 euro schadevergoeding geëist.


H. deed kleine karweitjes voor haar en ook mocht ze gebruik maken van hun ligbad. Bij die gelegenheden zou H. zich aan haar hebben vergrepen en zou ook zijn echtgenote haar hebben betast.

De rechtbank heeft op basis van het dossier geconcludeerd tot vrijspraak van verkrachting of aanranding omdat niet is aangetoond dat er sprake is geweest van enige vorm van bedreiging, dwang of (psychisch) overwicht en dat evenmin is aangetoond dat het slachtoffer heeft aangegeven niet van de handelingen te zijn gediend. Dat De W. de borsten van het slachtoffer heeft aangeraakt kan ook per ongeluk zijn gebeurd, aldus de rechtbank.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren