Weerbericht:
Vandaag bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ontmaskert twee pinfraudeurs

Toegevoegd: 01-12-2021, 17.33 uur
De politie is nog op zoek naar een onbekende vrouw.
De politie is nog op zoek naar een onbekende vrouw.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dankzij zeker tien waardevolle tips heeft de politie de identiteiten van twee mannen achterhaald, die afgelopen zomer op diverse plaatsen in Zeeland pinden met ontvreemde bankpassen.


Momenteel onderzoekt de politie zo’n honderd cyberdelicten, waarbij criminelen steeds weer op een laffe manier slachtoffers in hun portemonnee en veiligheidsgevoel weten te raken. Dit jaar werden al ruim 250 Zeeuwen getroffen. De politie toonde dinsdagavond 30 november en woensdag 1 december in Opsporing Verzocht beelden van twee mannen en een vrouw. Dit drietal lichtte tussen juli en september zeker tien inwoners uit Zeeland op.

De politie kreeg na de uitzendingen van het opsporingsprogramma zeker tien zeer waardevolle tips. Na onderzoek zijn de identiteiten vastgesteld van een 21-jarige man en een 19-jarige man. Dit tweetal zal later worden aangehouden.

De politie is nog op zoek naar een onbekende vrouw, die in verband wordt gebracht met drie zaken. Zo werden half augustus 2021 een man en twee vrouwen opgelicht. Deze vrouwelijke verdachte pinde voor ongeveer 18.000 euro met bankpassen van de drie slachtoffers.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (1-12-2021 om 18:17)
ze moeten die balkjes voor hun ogen weg laten ook al zijn ze bekend , laat ze maar bloeden. criminelen moeten hard aangepakt worden want volpesion helpt ook niet
annie bal (1-12-2021 om 17:54)
de banken moeten een stop invoeren als er heel veel geld word opgenomen
Cookie-instellingen beheren