Weerbericht:
Bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Terneuzen sluit twee panden wegens drugs

Toegevoegd: 02-12-2021, 17.52 uur
Burgemeester Terneuzen sluit twee panden wegens drugs
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Burgemeester Erik van Merrienboer sloot in november twee panden in de gemeente vanwege drugsovertredingen. In Terneuzen werd op 9 november een woning vergrendeld. De sluiting blijft zes maanden van kracht. Op 25 november werd in Axel een woning voor zes maanden gesloten.


In de woning aan de Grenulaan in Terneuzen werd op 15 juli 2021 ruim twee kilo amfetamine, 6,7 gram heroïne, 94 XTC-pillen, 323 hennep, 203,5 gram henneprestanten, een stroomstootwapen en een groot bedrag aan contanten aangetroffen. De woning is voor een periode van 6 maanden gesloten, omdat deze woning samen met een andere locatie betrokken was bij drugshandel in georganiseerd verband.

In de woning aan de Weststraat in Axel werd op 8 juni 2021 3 kilo hennep en een bedrag aan contacten aangetroffen. De woning is wegens recidive voor een periode van 6 maanden gesloten.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren