Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Weer overlast centrum Middelburg, 11 bekeuringen

Toegevoegd: 04-12-2021, 07.20 uur
Weer overlast centrum Middelburg, 11 bekeuringen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg hebben jongeren opnieuw voor overlast gezorgd. De politie voert inmiddels een zero-tollerance beleid uit en heeft elf personen bekeurd voor uiteenlopende feiten.


Volgens de politie wordt zij dagelijks geconfronteerd met meldingen van overlast door vuurwerk, vernielingen, baldadigheid, vernielingen en het lastigvallen van ondernemers en burgers. Ook vrijdagavond was het weer raak. De politie somt op: “Glasgerinkel op de Vlasmarkt, knallen rondom de Markt, plantenbakken omgegooid op de Markt, doelloos rondhangen over overkappingen en in portieken…”

De politie voert een zero-tollerance beleid. Vrijdagavond werden 11 boetes uitgedeeld. “Helaas blijkt dit nodig te zijn”, zo zegt de politie. Twee weken geleden stuurde de politie nog tientallen jongeren weg uit het centrum na meldingen van overlast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (4-12-2021 om 10:07)
Er werden 11 boetes uitgedeeld en de reactie van de politie was: “helaas blijkt dit nodig te zijn”. Het uitdelen van boetes is al een veel te soft beleid en het dan achteraf betreuren is op zijn zachts gezegd verbazingwekkend. Met deze aanpak van pappen en nathouden los je de overlast echt niet op. Dit tuig moet je, desnoods met de M.E. een paar busjes in rammelen en gelijk de cel in, in afwachting van een ongetwijfeld veel te lichte straf, maar ja, dit is nu eenmaal Nederland.
Michel (4-12-2021 om 10:07)
Opsluiten tot na nieuwjaar
Michelle (4-12-2021 om 08:44)
Prima, ze kunnen niet genoeg beboeten! Straatverbod voor een bepaalde tijd zou ook niet gek zijn!
Cookie-instellingen beheren