Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer overlast centrum Middelburg, 11 bekeuringen

Toegevoegd: 04-12-2021, 07.20 uur
Weer overlast centrum Middelburg, 11 bekeuringen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg hebben jongeren opnieuw voor overlast gezorgd. De politie voert inmiddels een zero-tollerance beleid uit en heeft elf personen bekeurd voor uiteenlopende feiten.


Volgens de politie wordt zij dagelijks geconfronteerd met meldingen van overlast door vuurwerk, vernielingen, baldadigheid, vernielingen en het lastigvallen van ondernemers en burgers. Ook vrijdagavond was het weer raak. De politie somt op: “Glasgerinkel op de Vlasmarkt, knallen rondom de Markt, plantenbakken omgegooid op de Markt, doelloos rondhangen over overkappingen en in portieken…”

De politie voert een zero-tollerance beleid. Vrijdagavond werden 11 boetes uitgedeeld. “Helaas blijkt dit nodig te zijn”, zo zegt de politie. Twee weken geleden stuurde de politie nog tientallen jongeren weg uit het centrum na meldingen van overlast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pimmetje (6-12-2021 om 15:28)
Laat ze maar als boete met een fluo hesje met de tekst LOSER of TAAKSTRAF de zooi opruimen. Je hoeft geen 60+ te zijn om geleerd te hebben dat je niet jat en vernield en respect moet hebben voor anderen. Maar tegenwoordig is dat een zeer zeldzame opvoeding want dat gaat af van de schermtijd
Michel (5-12-2021 om 19:20)
@smaaddestaat, je moet je diep schamen met je reactie . En dan zeg ik dit nog netjes.
Cees (5-12-2021 om 17:25)
Goed optreden politie Middelburg. Straf ook de ouders met een stevige geldboete, taakstraf ook, maar dan als het erg koud is en rommel in het centrum van Middelburg verrichten . Speciale hesjes, zodat de bevolking weet wart voor een eencellige het zijn.
bram goeree (5-12-2021 om 01:11)
ben het een met allen die de straffen veel te soft vinden .daarom zie je steeds meer van zulke idioten. minimaal alle schade laten vergoeden el een meldplicht met oud en nieuw .en wanneer ze ''minderjarig '' zijn dan de ouders laten betalen .maar de schade zal weer net als altijd verhaald worden op de belasting betaler .dat worden steeds meer mensen spuugzat
Peter (4-12-2021 om 19:11)
Boetes zeggen al genoeg, het is weer een geldkwestie. Opsluiten, laten werken en de schade terugbetalen tot de laatste cent. Opvoeding hebben ze ook niet gehad, mijn kind werkt al 15 jaar, heeft niets vernield, alleen maar in de zorg voor anderen gewerkr. Met een (kleine) boete
willem (4-12-2021 om 18:02)
smaad: ik wordt deze maand 88--en ja--ooit was ik ook jong. maar eerstens was het oorlog--en daarna haalde je het niet in je hoofd dingen van anderen te vernielen. er werd voor ouderen opgestaan en je was beleefd. de tegenwoordige jeugd weet niet wat respect is EN waarderen de vrijheid niet. bepaalde groepen maken het echt te bond--maar de slappe regering wil niet ingrijpen. nederland is TE tolerant en moet hard optreden tegen straattuig..
Cookie-instellingen beheren