Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 31 km

Politie zoekt hondeneigenaren die betrokken waren bij bijtincident

Toegevoegd: 04-12-2021, 11.17 uur
De politie heeft er voor gekozen om de betrokken eigenaren nog onherkenbaar te maken.
De politie heeft er voor gekozen om de betrokken eigenaren nog onherkenbaar te maken.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

RITTHEM - De politie zoekt getuigen van een bijtincident dat op 8 november bij Ritthem gebeurde. Bij het incident werd een windhond ernstig verwond toen een reu het dier aanviel.


Het bijtincident vond op 8 november rond 15.40 uur plaats op het strand in Ritthem. Een lichtbruine Reu viel een windhond aan en verwondde het dier daarbij ernstig. De eigenaren van de Reu, beiden vermoedelijk rond de 60 jaar, wilden hun gegevens na het incident echter niet delen waardoor de politie hen nu zoekt.

De politie heeft een foto van de man en vrouw in het bezit, echter kiezen de agenten ervoor om in dit stadium deze foto's nog niet te delen. De politie roept mensen die weten wie de eigenaren van de hond zijn op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Volgens de agenten is er nog geen aangifte gedaan maar er berust volgens de politie een verplichting om in dit geval gegevens uit te wisselen na een dergelijk incident.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (4-12-2021 om 21:51)
Als de eigenaren van betreffende hond, zelf verwond was geworden zouden ze dan aangifte hebben gedaan...?
Lex (4-12-2021 om 20:09)
Wat kost nu een muilkorf Daar voorkom je een hoop ellende mee En is niet zielig En overkom je dit draai dan voor de gevolgen op en handel dit dan netjes af Dit kan nog steeds netjes afgehandeld worden Doe dat dan ook
Mijn mening (4-12-2021 om 18:45)
Gewoon gelijk vol in beeld plaatsen. Lijkt mij niet meer dan normaal.
optimist (4-12-2021 om 18:07)
Er moet gewoon veel meer gehandhaafd worden op loslopende honden. Een hond aan de lijn krijgt de kans niet om dit soort acties te doen. Flink bekeuren op loslopen!!
Reg (4-12-2021 om 14:06)
Ik heb zelf een Mechelse herder die sociaal en vriendelijk is naar andere honden en mensen. Ik vind dat je een hond niet overal kan loslaten, want een ander hoeft geen last van jouw hond te ondervinden. Ik vind het heel erg voor de eigenaar van de windhond en hopelijk dat het goed mag aflopen met de hond, maar Wim...de hond die heeft gebeten kan er niets aan doen, het zijn de eigenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn. Geen goede opvoeding of socialisatie maakt van dit ras een "moordmachine". Ik heb zelf ook zo'n hond gehad, daar kon een kind bij in de mand slapen. Dus het begint bij het baasje!!! Hopelijk dat deze mensen zich gauw melden, dat is wel zo netjes voor de andere partij, voornamelijk de dierenartskosten...
Jaap (4-12-2021 om 12:50)
Het strand en bos bij Ritthem liggen helaas dicht bij Vlissingen en Souburg, plaatsen met een hoog tokkiegehalte. Daarom niet verwonderlijk dat deze dingen gebeuren. Er lopen daar af en toe meer honden dan mensen en dan zijn er nog van die dwaze gemeenten die de hondenbelasting af willen schaffen, te gek voor woorden.
Cookie-instellingen beheren