Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zoekt hondeneigenaren die betrokken waren bij bijtincident

Toegevoegd: 04-12-2021, 11.17 uur
De politie heeft er voor gekozen om de betrokken eigenaren nog onherkenbaar te maken.
De politie heeft er voor gekozen om de betrokken eigenaren nog onherkenbaar te maken.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

RITTHEM - De politie zoekt getuigen van een bijtincident dat op 8 november bij Ritthem gebeurde. Bij het incident werd een windhond ernstig verwond toen een reu het dier aanviel.


Het bijtincident vond op 8 november rond 15.40 uur plaats op het strand in Ritthem. Een lichtbruine Reu viel een windhond aan en verwondde het dier daarbij ernstig. De eigenaren van de Reu, beiden vermoedelijk rond de 60 jaar, wilden hun gegevens na het incident echter niet delen waardoor de politie hen nu zoekt.

De politie heeft een foto van de man en vrouw in het bezit, echter kiezen de agenten ervoor om in dit stadium deze foto's nog niet te delen. De politie roept mensen die weten wie de eigenaren van de hond zijn op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Volgens de agenten is er nog geen aangifte gedaan maar er berust volgens de politie een verplichting om in dit geval gegevens uit te wisselen na een dergelijk incident.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet interessant (8-12-2021 om 21:40)
Wat een debiele reacties van iedereen. De hazewinhond (3 stuks zelfs) liep los. De hond in de foto zat aan de lijn. De hazewindhond die er slecht aan toe is/was beet als eerste. Zou jij jezelf niet verdedigen?
Kreltje (8-12-2021 om 20:39)
@Eddy en Karin, het beste lijkt mij als jullie je melden bij de politie en jullie kant van het verhaal doen.
Eddy (8-12-2021 om 19:30)
Aangelijnde hond aangevallen de eigenaren worden uitgescholden maar dan zij de Tokkies of de asocialen. De hond heeft vanuit een natuurlijke reactie zich zelf verdedigd, had de bijbel niet gelezen (keer de andere wang toe) zoals zoveel honden rassen. Bij mensen noemen we het noodweer (exces) en worden de aanvallers voor het strafrecht gedaagd. Bij honden en eigenaars is het schijnbaar andersom. De fotografe is de beste getuige zei nam de foto op +/- 5 mt afstand met loslopende honden zonder dat mijn hond reageerde. Ik hield hem vast bij zijn band omdat de honden nieuwsgierig waren naar hem. Heb bij de eigenaresse en de fotografe mijn wang toegekeerd maar ben benieuwd naar burgerlijke actie van joris. ID bekend bij politie en redactie
Karin (7-12-2021 om 20:48)
Voor allen die zo negatief reageren de hond was aangelijnd in een natuur gebied en werd aangevallen door loslopende honden, deze hond valt zelf geen kat aan en heeft een kat die op sterven na dood was gevonden en die heeft nog drie jaar bij ons gewoond. Een mening is goed maar baseer u alsjeblieft op feiten
Eddy (7-12-2021 om 20:42)
De hazewindhonden renden gedrieën in een V formatie in volle vaart af op mijn hond die aangelijnd was. Op het laatste moment kon ik mijn hond terug trekken aan de lijn waarop de eerste aanval mislukte. De voorste hond draaide niet af maar draaide richting de flank van mijn hond op dat moment pakte mijn hond hem vast. De eigenaresse was op ruime afstand en op het moment van het incident niet zichtbaar. Toen zij eenmaal dichterbij gekomen bleef ze maar schreeuwen jij gaat betalen en wat doe je hier met die rot hond van jou. Ik heb haar gezegd ga naar een dokter helaas bleef ze maar schelden en schreeuwen waarop ik wegliep PS Geen losloop gebied maar een natuurgebied en een haas of ander klein wild zouden ze verscheurd hebben Eigenaar hond
P (6-12-2021 om 09:52)
@Rick, tuurlijk zegt dat wel wat. De wereld zou er een stuk anders uit zien als niemand een papiertje voor een auto nodig zou hebben. Daarbij brengt het een drempel aan en creëert een stuk meer zorg en kwaliteit.
Cookie-instellingen beheren