Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Defensie ondersteunt Zeeuwse teststraten

Toegevoegd: 06-12-2021, 12.26 uur
Defensie ondersteunt Zeeuwse teststraten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Vanaf vandaag ondersteunen militairen de GGD Zeeland in de Zeeuwse corona-teststraten. Hun werkzaamheden bestaan uit het afnemen van testen en administratieve werkzaamheden.


De in totaal 13 militairen uit Oirschot hebben een korte opleiding gehad en worden nu wegwijs gemaakt op de testlocaties in Zeeland. Na de eerste praktijkdag in Goes zijn de medewerkers van Defensie inzetbaar op alle Zeeuwse testlocaties, zo laat de GGD Zeeland weten.  De ondersteuning van Defensie is vooralsnog tot eind december.

"We hebben de testcapaciteit snel opgeschaald als reactie op het toenemend aantal besmettingen en werken hard om de capaciteit verder op te schalen. We zijn blij met de hulp van het ministerie van Defensie daarbij", aldus Ilona Schinkelshoek, projectmanager COVID-19 GGD Zeeland.

Vorige week maakte de GGD Zeeland al bekend het aantal testlocaties in de provincie verder uit te breiden. Door het (her)openen van testlocaties aan de Blauwhoefseweg/Sluisweg in Kruiningen, aan de Duinzoom in Renesse en aan de Fort Den Haakweg in Vrouwenpolder moet de testcapaciteit voor het einde van deze maand worden opgeschroefd van 3.200 naar 3.600 tests.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WeetAllesBeter (6-12-2021 om 22:18)
Zelfs het leger staat niet meer aan onze kant.. mensen stop nou eens met testen en stop het wanbeleid van de EU te voeden.. een test helpt niets maar is wel voer voor meer afbraak van de grondwet. Gebruik nou eens je eigen hersens ipv die van een vreemde klakkeloos te volgen.
Cookie-instellingen beheren