Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Speciale IC-helikopter bij ziekenhuis Goes

Toegevoegd: 07-12-2021, 12.34 uur - Update: 07-12-2021, 14.10 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De speciale IC-traumahelikopter is dinsdag aan het begin van de middag geland bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes.


De 'Lifeliner 5' wordt sinds donderdag 25 november ingezet om patiënten te verplaatsen tussen Intensive Care-afdelingen in Nederland en Duitsland. Dit vanwege de drukte op de IC's door het hoge aantal coronapatiënten. De speciale helikopter werd in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen nadat ook toen ziekenhuizen tegen hun capaciteitsgrenzen aanliepen.

De helikopter werd vanochtend rond 10.30 uur opgeroepen en landde na een tankstop op vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam uiteindelijk even na het middaguur op het helikopterplatform bij het ziekenhuis aan de ’s-Gravenpolderseweg. Vervolgens werd een patiënt opgehaald om overgebracht te worden naar het universitair ziekenhuis in Groningen. Rond 13.45 uur vertrok de helikopter weer.

Bij de PZC vertelde het Adrz vanochtend al dat vorige week zes patiënten moesten worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. In Goes zijn op dit moment 13 IC-bedden. Gisteren werden er daarvan 9 bezet door coronapatiënten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (7-12-2021 om 22:35)
Vervelende van de hele zaak is dat je niet de zorg en behandeling kan krijgen die je nodig hebt maar de verplichte eigen risico nlijft 385 en je moet verplicht verzekerd zijn bij de 1 of andere zorgverzekering. Er komt wel een energiecompensatie maar aan de zorg die je niet krijgt maar wel betaald doen ze niets.
Franky (7-12-2021 om 19:13)
Weet je wat ook fijn is? Een uitgeholde zorg.... Van 2300 IC bedden in 2018 naar een schamele 900 in 2021.... Wat klopt hier niet? Ps. zijn gewoon feiten, o ja, ze "Willen" opschalen naar mogelijk 1250 bedden... Beter laat dan nooit, laten we het daar maar ophouden.
Kees (7-12-2021 om 17:57)
Dat betekend dus 9 bedden bezet door corona patenten, en 4 voos spoedeisende operaties. Kankerbestrijding, nier en andere transplantaties en knie en heup operaties liggen allemaal stil tot einde van de winter. Staar ook. Planbare operaties zullen dan pas weer vanaf juni plaats gaan vinden, en de maatregelen zullen tot die tijd gaan duren. Het kan zijn dat de horeca totaal dicht gaat voor een tijd
Wallie (7-12-2021 om 16:57)
Fijn dat er zo samengewerkt wordt met andere ziekenhuizen, maar oh zo jammer dat het nodig is op het moment.
Cookie-instellingen beheren