Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Duwstel naar de kant na controle waterpolitie

Toegevoegd: 08-12-2021, 12.00 uur
Het duwstel moest naar de kant.
Het duwstel moest naar de kant.
© Foto: Politie Landelijke Eenheid
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De waterpolitie heeft dinsdag tijdens een surveillance op de Oosterschelde  diverse vaartuigcontroles verricht. Bij een duwstel bleken meerdere zaken niet op orde te zijn waardoor het schip naar de kant moest.


De politie controleerde dinsdag verschillende schepen. Zo voeren de agenten van een oestervisser naar een tankschip en uiteindelijk door naar een duwstel. Bij het laatste schip bleken er aan boord een aantal zaken niet te kloppen. Zo was het duwstel onderbemand, waren de brandblussers al een jaar uit de keuring, had de schipper het vaartijdenboek niet ingevuld en bleken bepaalde certificaten niet in orde.

Het duwstel moest na overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport voor de kant om aanvullende bemanning en nieuwe brandblussers te regelen. Tegen de schipper en tegen de scheepseigenaar worden boeterapporten opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren