Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

IC-helikopter landt in Goes om coronapatiënt op te halen

Toegevoegd: 08-12-2021, 15.14 uur - Update: 08-12-2021, 15.18 uur
De helikopter vervoerde de patiënt naar Duitsland.
De helikopter vervoerde de patiënt naar Duitsland.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

https://www.hvzeeland.nl/nieuws/47136-speciale-ic-helikopter-bij-ziekenhuis-goes/GOES - Een IC-helikopter is woensdag geland bij het ziekenhuis van Goes om een coronapatiënt mee te nemen richting een ziekenhuis in Duitsland. De vluchten worden gemaakt om de patiënten te spreiden en daardoor de druk op de intensive cares te verlichten.


De 'Lifeliner 5' wordt sinds donderdag 25 november ingezet om patiënten te verplaatsen tussen Intensive Care-afdelingen in Nederland en Duitsland. Dit vanwege de drukte op de IC's door het hoge aantal coronapatiënten. De speciale helikopter werd in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen nadat ook toen ziekenhuizen tegen hun capaciteitsgrenzen aanliepen.

De helikopter landde woensdagochtend rond 11.15 uur op het helikopterplatform bij het ziekenhuis aan de ’s-Gravenpolderseweg. Vervolgens werd een patiënt overgeplaatst naar de helikopter om overgevlogen te worden naar een ziekenhuis in Dortmund.

Gisteren kwam de Lifeliner 5 ook al naar Goes om een patiënt op te halen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren