Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 32 km

Man wil frauderen met coronatest, 2 arrestaties

Toegevoegd: 10-12-2021, 16.26 uur
Man wil frauderen met coronatest, 2 arrestaties
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 59-jarige man uit Terneuzen is donderdag in zijn woning aangehouden omdat hij bij een commerciële coronatestlocatie zou hebben willen frauderen met een COVID-test. Een medewerkster van de testlocatie is ook aangehouden, zo meldt de politie.


De medewerkster, een 18-jarige Middelburgse, zou de man mogelijk voorzien hebben van een vervalst testresultaat. “Hoe en wat er precies gebeurd is is onderwerp van onderzoek. Maar de man zou ook een andere medewerker benaderd hebben om, tegen betaling, een test voor hem te vervalsen”, zo meldt de politie in een persbericht.

De zaak kwam aan het rollen nadat de manager van de testlocatie de politie had gebeld omdat hij bedenkingen had bij een coronatest die bij de Terneuzenaar was afgenomen. Door de testorganisatie is tegen zowel de Terneuzenaar als de medewerkster aangifte gedaan van fraude en valsheid in geschrifte

Tegen de man wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor belediging en bedreiging. Hij droeg namelijk een trui met daarop een beledigende tekst richting medewerkers van de politie. Toen hij door twee agenten werd overgebracht naar het politiebureau vond hij het bovendien nodig om op ze te hoesten. Hij verklaarde daarbij corona te hebben. De trui is in beslag genomen.

De man en de vrouw zitten beiden nog vast.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (10-12-2021 om 17:22)
Deze aso´s voorlopig een jaar opsluiten.
Cookie-instellingen beheren