Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkeerscontrole bij tolplein Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 10-12-2021, 17.47 uur - Update: 10-12-2021, 18.48 uur
Verkeerscontrole bij tolplein Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op het tolplein van de Westerscheldetunnel bij Borssele.


Agenten van het politiebasisteam Walcheren en de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant controleerden samen op onder meer de technische staat van de passerende voertuigen. Ook werd gekeken naar het vervoeren van vuurwerk en het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Één persoon moest een ademanalyse uitvoeren. De persoon blies een waarde van 105 Ug/l. Hij had dus wel alcohol op maar niet strafbaar omdat de grens voor 'ervaren' bestuurders op 220 Ug/l ligt. Het bleek al de tweede keer in drie jaar tijd dat deze persoon met alcohol maar onder de limiet reed. Daarom heeft de politie het CBR gevraagd om te bekijken of er toch maatregelen nodig zijn.

Tijdens de controle werd onder meer een auto aan de kant gezet dat twee gladde voorbanden had. Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. De politie raadt, zeker met de weersomstandigheden in de winter, banden regelmatig te controleren op het hebben van voldoende profiel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A b (10-12-2021 om 19:06)
Waarom een navraag bij cbr?. In 3 jaar 2x de helft van wat je mag drinken op. Krijgt hij soms een oorkonde voor netheid tijdens het rijden. Ik ben niet voor alcohol in het verkeer maar als er een limiet is ingesteld, Dan is deze bestuurder er heel net met om gegaan
Edwin (10-12-2021 om 18:57)
Dus je houdt je netjes aan de regels, en drinkt 1 biertje(?) en toch word je aangemeld bij het cbr? Al de 2e x in 3 jaar tijd. Wat een stemmingmakerij zeg. Duidelijk een gevalletje: eind van het jaar, we moeten de quota nog halen. Niks kunnen vinden, dus gaan we dit soort dingen zoeken.
Cookie-instellingen beheren