Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Oudere man zwaar onderkoeld na val in sloot

Toegevoegd: 10-12-2021, 17.51 uur
Ambulancemedewerkers hebben zich over de man ontfermd.
Ambulancemedewerkers hebben zich over de man ontfermd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - Dankzij de oplettendheid van twee personen heeft de politie vannacht bij Koudekerke een zwaar onderkoelde man uit een sloot kunnen redden.


Het slachtoffer werd rond 01.25 uur door de twee ontdekt in een sloot bij de Galgeweg. Ze waarschuwden de hulpdiensten en die haalden de man op de kant. Het bleek te gaan om een oudere, dementerende man die woonachtig is in een verzorgingshuis in de omgeving en tijdens het wandelen in de sloot was beland.

Volgens de politie was de man zwaar onderkoeld. "Zijn lichaamstemperatuur was slechts 31 graden", aldus de politie. Ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (14-12-2021 om 17:44)
Helaas wordt er steeds meer gekort op de thuiszorg. Wachtlijsten verpleeghuis zijn lang. Deze man woonde in zijn eigen woning en mag gaan en staan waar hij wil. Ik snap de reacties maar helaas is de ouderenzorg steeds meer aan het bezuinigen. Mensen moeten langer thuis wonen met dit als gevolg. Er wonen vermoedelijk veel.meer van dit soort mensen in hun eigen woning. Gelukkig gaat het meestal goed.
Ada Prince (11-12-2021 om 12:15)
Wat is dit voor instelling , als een oudere dementerende Man zo lang weg is , en misschien helemaal alleen . Doen de verzorgers dan niets ? en hoe komt hij op straat? Mijn vader was ook Dement , wat ben ik blij dat ik er zelf voor kon Zorgen , en geen instelling ... Nu ik oud ben en mensen verlies , krijg je bvb als angst , hoe zal het mij vergaan ... De bejaarde huizen waren helemaal top , mijn Oma's en Opa heel goed verzorgt ... Dat was nog een goede tijd .. Sorry voor mijn verhaal . Ada Prince
mar (11-12-2021 om 11:26)
Dan hoort deze man dus niet meer alleen in zijn woning te zijn. Er zijn er nog meer!!! Tegenwoordig kom je niet zomaar meer in een tehuis waar op je gelet wordt. Hoop dat ie het red, want nu in het koude water en wie komt er na middernacht nog op zo'n plek. Gelukkig nu wel, 2e keer eerst de man met zijn fiets.
Jack van der Hoeven (10-12-2021 om 23:49)
Er is in Vlissingen geen verzorging huis deze man woonde in zijn eigen woning met thuiszorg.
Mike (10-12-2021 om 21:10)
Hulde voor de redders in nood!
.. (10-12-2021 om 20:00)
Arme man! Hopelijk komt alles weer goed met u ♡ Hoe kan een dementerende meneer zo lang gezocht worden? Moeten deze mensen niet standaard met begeleiding naar buiten? Het zal je vader maar zijn waarvan je denkt dat hij veilig in een zorginstelling zit. Hij was dan ook al niet met het avondeten thuis lijkt mij als hij pas midden in de nacht gevonden wordt..... na een wandeling.... Knudde dit!!
Cookie-instellingen beheren