Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 85 km

Gloednieuwe CO2-meter slaat binnen dag alarm

Toegevoegd: 10-12-2021, 19.02 uur
Gloednieuwe CO2-meter slaat binnen dag alarm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - De brandweer van Domburg is vrijdagmiddag met spoed uitgerukt nadat in een hotel een gloednieuwe CO2-melder af was gegaan.


In het betreffende hotel aan de Ooststraat in het centrum van Domburg was vanochtend een CO2-meter geïnstalleerd om de luchtkwaliteit te monitoren. De brandweervrijwilligers werden rond 14.45 uur opgeroepen nadat de melder plotseling af was gegaan. De brandweer deed metingen maar er werden geen bijzondere waardes gemeten.

Voor de zekerheid is het gebouw geventileerd. Het installatiebedrijf zal onderzoeken waardoor de melder precies afging, zo meldt de Domburgse brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (13-12-2021 om 08:58)
Ik bedoel maar: voor een (atmo)sfeer verziekende ruft hoeft toch ook de brandweer niet uit te rukken?! En CO² is wat wij zelf uitademen .. CO daarentegen is wat bv uit de uitlaat van een verbrandingsmoter komt, of uit een fout afgestelde verwarmingsketel.
Popeye (12-12-2021 om 22:06)
Nu hier ook niemand meer lijkt te weten bevreemdt het mij nog meer! Misschien maar ns bij de brandweer zelf informeren dan.
Popeye (10-12-2021 om 21:36)
Van een koolmonoxide-melder kan ik mij het nut voorstellen. Het belang echter van een kooldioxide-melder en waarom deze direct de brandweer alarmeert ontgaat mij. Kan iemand toelichten?
Cookie-instellingen beheren