Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Bewoners overmeesteren inbreker in Middelburg

Toegevoegd: 13-12-2021, 09.05 uur
Bij de verdachte aangetroffen goederen.
Bij de verdachte aangetroffen goederen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De bewoners van een huis aan de Voorborch in Middelburg hebben vannacht eigenhandig een inbreker overmeesterd. De verdachte is aangehouden.


Toen de inbraak werd ontdekt en doorgegeven aan de politie, bevond de dader zich nog in de woning. Diverse politie-eenheden gingen hierop met spoed ter plekke. Aanrijdend hoorden de agenten al dat de bewoners de verdachte reeds zelf hadden overmeesterd en onder controle hielden.

Nadat de agenten waren gearriveerd, namen zij de verdachte over om hem vervolgens naar Torentijd te brengen. De persoon bleek meerdere goederen bij zich te hebben die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Op foto's van de politie is te zien dat de persoon onder meer geld bij zich had.

Door de bewoners van het huis aan de Voorborch werd aangifte gedaan. Meerdere getuigen hebben een verklaring afgelegd bij de politie. De verdachte is mogelijk nog bij andere woningen in de omgeving geweest. De politie roept daarom eventuele andere slachtoffers op om zich te melden. Mensen die iets verdachts gezien hebben, kunnen dit doorgeven via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (13-12-2021 om 23:20)
Ik mis een stukje personalia en een foto van de dader. Door al die omslachtige privacy blijven we in nederland achter de feiten aanlopen.
Michel (13-12-2021 om 13:51)
Hulde aan de bewoners. Het is te hopen dat de Rechter er ook zo overdenkt en hun gaan belonen door de inbreker een tijd in de cel gooit
Jac (13-12-2021 om 12:02)
Dapper....... Om te beginnen schik je je zelf toch echt te pleuris als er een inbreker in je huis is..... en hem dan ook nog overmeesteren, petje af...... Straf is verdient voor de inbreker... maar het is al tot in den treuren door divers wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat zwaarder straffen een zeer beperkt effect heeft op de criminaliteit.En bij draaideur criminelen al helemaal. Je moet de oorzaak van de criminaliteit aanpakken. Waarom gebeurd dit... verharding van de maatschappij, kloof tussen rijk en arm, bezuinigingen op de geestelijke gezondheid, haperend onderwijssysteem, immigratie beleid met falende begeleiding, enz enz..... Maar een misdaad vrije wereld zal het wel nooit worden ben ik bang.
Cees van Welij (13-12-2021 om 11:18)
Complimenten burgers. Nu nog een ferme straf, maar dat wordt niets bij de Rechters in Zeeland West-0Brabant. Daar kan je beter verdachte/dader zijn, dan slachtoffer/benadeelde.
Cookie-instellingen beheren